Rytíři zůstávají ve WSM lize

Kladenští hokejisté prohráli s Jihlavou 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) a zůstávají tak ve WSM lize.

Do zápasu vstoupily oba týmy aktivně, ačkoliv domácí byli více na puku. Kladno se drželo v útočném pásmu, ale chybou slovinského reprezentanta Repeho ujel jihlavský Anděl a branku neminul. Rytíři si v prvním dějství vystřelili na Kořenáře jen dvakrát.

V úvodu druhé třetiny měli domácí velkou šanci srovnat, ale zatím štěstí na jejich straně nebylo. Až v polovině utkání kladenský obránce Martin Lenďák dokázal najít recept na brankáře hostí a stav tak vyrovnal.

Poslední dvacetiminutovka přinesla šance na obou stranách. Fanoušci sice hlasitě podporovali Rytíře, ale k brance to nevedlo. Navíc rozhodčí dnes pouštěli velké fauly Jihlavě. Hosté si tak daleko více dovolovali a díky tomu dokázali vstřelit gól. Rytíři se nevzdali a zkoušeli hru bez brankáře, ale bohužel to nevyšlo. Rytířům se tak rozplynul sen o postupu do extraligy…

Poslední kolo baráže odehrají Rytíři v neděli 22. dubna na ledě Vervy od 16.00 h.

Branky a nahrávky: 31. M. Lenďák (J. Repe, D. Tůma)  - 15. L. Anděl, 57. Diviš (Straka)

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Svedlund, Štindl, Zelingr, Kehar, Repe, Lenďák, Matula – Redlich, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – Hořava, Machač, Zikmund – Strnad, Přikryl, Pekr.

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Škarek) – Suchánek, De La Rose, Kajínek, Stříteský, Váňa, Šindlík, Zdráhal – Diviš, Skořepa, Straka – Anděl, Zeman, Čachotský – Seman, Hubáček, Čermák – Rys, Hlinka, Rabbit.

Diváci: 4 555

Nikola Kroupová

tabule11

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí