Jaromír Jágr: Je potřeba začít pracovat na nové sezoně

Kdyby Rytíři porazili Jihlavu, Jaromír Jágr by podle svých slov v neděli v Litvínově hrál. V téhle chvíli už spíše přemýšlí, jak bude vypadat tým i cíl klubu v další sezoně.

Byla končící sezona z vašeho pohledu majitele i hráče Rytířů úspěšná?
Největší pozitivum pro mě je, že si mladí hráči vyzkoušeli baráž. A uspěli, což je dobré zjištění. Musím říct, že rostli zápas od zápasu. Nyní už je potřeba jít dopředu a začít pracovat na další sezoně. Určitě to nebude nic jednoduchého, čeká nás kus práce. Musíme rozhodnout, jakým směrem půjdeme, kteří hráči zůstanou. V příští sezoně chceme dosáhnout lepšího výsledku než v této.

Jak na vás na střídačce působila hra Rytířů?
Vím dobře, co hráči cítí, když se nedaří. Pro mě je důležité, že do zápasů dali své maximum. V posledním utkání možná dostanou šanci mladí.

Nedolehlo na hráče, že Jihlavu musejí porazit?
To si nemyslím. Někdy jsem z nich cítil až zbytečný respekt k týmům z extraligy. Hlavně první dva zápasy s nimi. Pak se to trochu uklidnilo. Začali si víc věřit, což se projevilo ve třech vyhraných zápasech za sebou. Konec nám utekl. Baráž se pro nás zlomila posledním střídáním doma proti Karlovým Varům, kdy jsme dostali gól šestnáct vteřin před koncem. Možná by zbytek baráže vypadal jinak... Měli bychom o dva body víc a hráči by si daleko víc věřili. 

Měl jste prý nastoupit v neděli v Litvínově...
To padá. V Litvínově by nehrál Miloš Hořava a já bych, aniž bychom museli sahat do sestavy, nastoupil místo něj, i když nejsem stoprocentně v pořádku. Ale nejsem bůh, abych si myslel, že po dvou měsících bez pořádného tréninku nastoupím a rozhodnu zápas. Jestli ještě někdy budu hrát hokej, tak musím být stoprocentně zdravý, abych byl platný hráč. Na druhou stranu jsem tři měsíce měl možnost sledovat hráče a to mně pomůže v rozhodování, co s týmem dál. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí