Litvínov porazil Kladno a zůstává v extralize

Verva zvítězila nad kladenskými Rytíři 5:2 (2:0, 2:0, 1:2) a slaví udržení v extralize. Naopak Jihlava si s Kladnem zahraje příští rok WSM ligu.

Od začátku utkání diktovali tempo hry domácí. Uběhlo 26 sekund od úvodního vhazování a Litvínov už vedl. Domácí si s Rytíři hráli jako kočka s myší a přidali druhý gól. Kladenští hokejisté vystřelili v první třetině na branku pětkrát, Chemici šestnáctkrát...

Ani ve druhé třetině se nemohlo Kladno dostat do tempa. Naopak Litvínov navýšil skóre o další dvě branky a byl o krok blíže k záchraně extraligové účasti.

V poslední části přidali Chemici další gól. Na druhé straně dokázal překonat do té doby stoprocentního Kantora kladenský juniorský kapitán Petr Patyk a následoval ho Tomáš Kaut.

Branky a nahrávky: 1. Černý (Sorik), 6. Jánský (Lukeš), 27. Jícha (Válek, Matoušek), 28. Lukeš (Mikúš), 43. Baránek (Válek) - 54. Patyk (Vildumetz), 55. Kaut (Lenďák, Pekr)

HC Verva Litvínov: Kantor (Petrásek) - Sórvik, Baránek, Gula, Frolo, Sklenička, Iber, Doudera - Hanzl, Mikúš, Černý - Jánský,Húbl, Lukeš - Řehoř, Gerhát, Trávníček - Jícha, Válek, Matoušek.

Rytíři Kladno: Cikánek (Stahl) - Matula, Štindl, Zelingr, Kehar, Repe, Lenďák - Vildumetz, Redlich, Kaut - Kružík, Kloz, Kubík - Tůma, Bláha, Machač - Zikmund, Svedlund, Patyk - Pekr.

Diváků: 6 011

Nikola Kroupová

tabuleposledn

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí