Matěj Pekr: Srážely nás neproměněné přesilovky

V uplynulé hokejové sezoně patřil v dresu Rytířů ke spolehlivým členům sestavy. Útočník Matěj Pekr v těchto dnech stále vstřebává barážové zklamání a vyhlíží další dění v Kladně.

Považujete účast v baráži za úspěch kladenského týmu?
Pořád se na naši účast jako na úspěch nedívám. Nesplnili jsme naše očekávání. Za dílčí úspěch jsme samozřejmě považovali, když jsme se do ní probojovali. Ještě když jsme vstupovali do posledního týdne barážových bojů, tak to s námi vypadalo nadějně. Bohužel, domácí prohraný zápas s Karlovými Vary asi všechno pokazil. Byl to zřejmě pro nás zlomový moment.

Pořád jste tuhle porážku měli čas v dalších zápasech napravit...
Možná nás ztráta vyhraného zápasu šestnáct vteřin před koncem zlomila pro další utkání psychicky. Samozřejmě, v dalších zápasech jsme ještě mohli vyhrávat a nakonec postoupit, ale nepovedlo se... S Jihlavou doma jsme měli vyhrát a v Litvínově na závěr baráže bychom sílu určitě zase našli. Když se na baráž podívám celkově, tak nás srážely neproměněné přesilovky. V důležitých momentech jsme si nepomohli.

Z kterého vítězství v sezoně jste měl největší radost?
Úplně největší z posledního zápasu s Českými Budějovicemi, kterým jsme je v play off vyřadili a postoupili tak do baráže. V ní potom výhry v Jihlavě a v Litvínově.

Kudy povedou vaše hokejové kroky v příští sezoně?
Sám nevím, smlouva mi končí posledního dubna. Uvidíme, co se v příštích dnech dozvíme v Kladně. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí