Jurij Repe: Dolehla na nás dlouhá sezona

Na jeho uplynulou hokejovou sezonu se dá pohlížet také jako na úspěšnou. Obránce Rytířů Slovinec Jurij Repe hrál na olympiádě v Koreji a postoupil s Kladnem do baráže. Jak ji vidí on sám, to řekl Vašemu Kladnu.

Za posledních pět sezon dosáhli Rytíři účastí v baráži o extraligu svého největšího úspěchu. Vnímáte to také tak?
Úspěch ano, ale nic velikého jsme nedokázali. Nesplnili jsme náš cíl, nedotáhli jsme do konce naši touhu postoupit. Velmi mě mrzí, že jsme extraligu nevybojovali. Myslím si, že jsme měli dobrý tým se srdcem na správném místě. Ale není důvod plácat se po ramenou.

Mnozí poukazují na domácí duel s Karlovými Vary, ve kterém soupeř několik sekund před koncem vyrovnal a poté získal dva body do tabulky. Prý to byl pro Kladno zlomový zápas, který Rytíře srazil do kolen...
Myslím si to také. Pak to s námi šlo z kopce. Kdyby Vary nevyrovnaly, tak to možná mohlo pro nás být úplně o něčem jiném. Osobně jsem hodně zklamaný. 

Poprvé za ty čtyři sezony v první lize jste se konfrontovali s extraligou. Byla nad vaše síly?
O tolik zase extraliga v baráži lepší než my nebyla. Podle mého názoru v jejím závěru na nás dolehla dlouhá sezona. Náročné to bylo i psychicky. 

Kam v příští sezoně zamíříte?
Ještě uvidím. V těchto dnech tuhle otázku neřeším. Čekám, jak všechno dopadne v Kladně. Nic zatím nemám. Před sezonou v klubu říkali, že dají mužstvu včas vědět, s kým počítají dál.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí