Jiří Burger: Kluky musí příprava bavit

Hokej se kdysi jako malý kluk naučil v Kladně a nyní, po skončení kariéry, učí zase on mladé, jak hrát lépe. Jiří Burger vede děti v hokejové "pézetce". 

V PZ jste s hokejem začínal. Ovšem trenérskou kariéru v Kladně jste loni začal u Rytířů. Co vás nyní přivedlo zpátky do mateřského klubu?
Dostal jsem nabídku trénovat a rozhodování pro mě nebylo vůbec těžké. Mě trénovat dětí láká, baví mě to. A jestli je to HC, nebo PZ, to je mi jedno. 

Na trénink k vám chodí poměrně vysoký počet dětí...
Děti o hokej na Kladensku zájem mají, to můžu potvrdit. Je otázkou, kolik jich pak přejde do dospělejšího hokeje. Nejtěžší je přechod z osmiček do dorostu. S manažerem hokejové mládeže Honzou Kréglem je skvělá spolupráce a domluvili jsme se, že se oba kluby o děti podělí, aby jich hrálo co nejvíc. 

Promítají se vám při tréninku vzpomínky z mládí, když jste byl na jejich místě a trenér všem dával zabrat?
Už si na to moc nevzpomínám, je to třicet roků (směje se). Nějaké zkušenosti jsem za svou kariéru načerpal, ale samozřejmě se spoustu věcí musím učit. Nejvíc se ukáže, kdo na tom jak je, až půjdeme spolu s hlavním trenérem Pavlem Křepelkou v červenci na led. Jestli jsou na tom současní kluci líp než jsme byli my, nedokážu posoudit. Překvapují mě, že jsou na tom pohybově dobře, jen musíme víc zapracovat na obratnosti. 

Co je specialita letní přípravy trenéra Jiřího Burgera?
Dbám na to, aby se kluci na každý trénink poctivě soustředili a aby je příprava bavila. Nebojte se, na fyzické dno si taky máknou (usmívá se). Náročnost tréninku bude na ledě srovnatelná se suchou přípravou.

Jan Murárik

burgertrenink

Trénink by měl kluky bavit


Počasí Kladno

Předpověď počasí