Posila Rytířů Petr Vampola bere s sebou do Kladna syna

Včera se o něm v Kladně šuškalo, dnes sám potvrdil, že se s hokejovými Rytíři domluvil na angažmá. Mistr světa z roku 2010, útočník centr Petr Vampola (36), se těší na Jaromíra Jágra a udělá maximum pro postup týmu. Navíc svého syna (10) zapojí do mládežnického hokeje v Kladně. 

Rozmýšlel jste se dlouho, jestli po neúspěšné sezoně v Českých Budějovicích a oznámení konce kariéry kývnete na výzvu Jaromíra Jágra?
Jarda mě oslovil poprvé měsíc a půl zpátky. Pak mi od něj přišla esemeska na dovolenou. Nabídka od legendy se odmítá těžko (směje se). Rád si vedle takového hráče ještě zahraju. V Budějovicích se nám nepovedlo postoupit do extraligy, což mě pořád hodně mrzí, tak teď udělám všechno proto, abychom se do ní dostali s Kladnem. Vím, že Rytíři mají mladý tým a velkou chuť něco dokázat. Do Kladna se těším i proto, že žiji v Praze a mám to na stadion kousek. Navíc k Rytířům chci dát svého syna a mít ho tak i hokejově na očích. 

Sledoval jste v dresu budějovického Motoru, jak si Kladno vede?
Moc ne. Trochu jsem začal Kladno víc vnímat až když se vrátil Jarda Jágr. Určitě jsem vnímal jeho zápasové zranění. Pak jsme se s Kladnem potkali v play off, kde už jsem Rytíře sledovat musel. Museli být lepší než my, když nás vyřadili, ale šlo o velmi vyrovnané zápasy, kdy se v některých z nich štěstí více přiklonilo na jejich stranu.

Těšíte se na vzájemnou útočnou spolupráci s Jágrem?
Hrál jsem s ním v Rusku i na mistrovství světa. Pokaždé to pro mě byl velký zážitek. Jak herně, tak lidsky, s Jardou byla opravdu velká sranda. Takže se těším. Hlavně než přijedu do Kladna na led, musím se dát pořádně fyzicky do formy (směje se). 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí