Trenér Vosický: Holky hokejově mají na finále

S úctou a respektem na něj vzpomínají mnohé hokejové hvězdy, které prošly jeho rukama v kladenské mládeži. Minulý víkend se s ním srdečně pozdravil Ondřej Pavelec při své letmé návštěvě Staré Živohošti. V současné době Josef Vosický (52) vede do druhé sezony hokejistky Kladna. 

Co vás vedlo k rozhodnutí ukončit trenérskou kariéru u mládeže a vést hokejistky?
Po více než třiceti sezonách jsem potřeboval změnu (usmívá se). S dospělými hráčkami si to vyříkáme, i když samozřejmě musím dbát na určitý jemnější styl sportovní mluvy než u chlapů. Ale u dětí musíte mluvit hlavně s jejich rodiči, kteří se mnohdy do práce trenérů pletou a od toho jsem si musel už dát pauzu.

Překvapily vás něčím ženy hokejistky na ledě?
Systémovými znalostmi hry. Rychle pochopily, co po taktické stránce po nich chci a plní to. Mám z nich radost. 

Poprvé jste s nimi na soustředění ve Staré Živohošti, kam tým tradičně jezdí. Naplnil rekreační areál vaše trenérské nároky na přípravu hokejistek?
Byl jsem příjemně překvapený. Provozovatel areálu nám vychází maximálně vstříc. V rámci našich požadavků nám splnil, co jsme chtěli. Pro samotnou fyzickou přípravu tam je všechno. Kopce, pěkná silnice, přírodní voda, bazén, posilovna, tělocvičně, několik hřišť a výborně tam vaří (směje se). Na sportovištích nás nikdo časově neomezoval. 

Brzy vám začne sezona na ledě. Jaký jste si stanovili cíl na jejím konci?
Loni jsme splnili cíl vyhnout se baráži a nyní chceme přejít přes Karvinou a hrát s pražskou Slavií finále. Záleží ale na tom, jak se holky v sezoně sejdou. V týmu máme vysokoškolačky, maminky i novomanželky, tak bude fajn, když jim vyjde čas a složíme nejsilnější sestavu. Hokejově totiž na to finále určitě mají!

Jan Murárik

vosickyjosef

Josef Vosický měl chvíli v týmu také brankáře Ondřeje Pavelce

vosickytrener

Trenér Vosický věří, že má tým na finále

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí