Rytíři vstoupili do sezony výhrou

Pod střechou přes čtyřicet, na střídačce takřka třicet stupňů Celsia. V "prádelně" kladenského stadionu domácí Rytíři přetlačili po samostatných nájezdech Arlan Kokšetau 2:1 (1:0, 0:0, 0:1).

Rytíři nastoupili bez silných opor Hořavy v obraně a Machače v útoku, přesto hráli se zkušeným protivníkem vyrovnanou partii. Mistr kazašské ligy dvě třetiny narážel na kolektivní výkon domácího týmu. Když už pronikl do gólových šancí, zmařil jejich naděje skvělý Brízgala. Kladenští se budou zřejmě celou přípravu potýkat s produktivitou. 

První branka, či další, které ne a ne přijít, měla padnout z hole některého z ostřílených Rytířů. Navzdory tomu se trefil Hajný, útočník, který zkoušel po konci kariéry v juniorce hokejové štěstí mimo Kladno. V týmu by měl díky své síle a zkušenostem z bojových umění spíše než na pozici střelce působit jako ochránce spoluhráčů. 

V druhé třetině začali Kazaši mít nad domácími hráči mírnou převahu. Tu v posledním dějství přetavili ve vyrovnávací branku. Ke konci zápasu přeci jen Kladenští přidali na tempu a bylo jen otázkou smůly, že se pokusy Kubíka ani Kružíka neproměnily v konečnou výhru. Té dosáhli až v samostatných nájezdech.

Rytíři se v dalším přípravném zápase představí ve čtvrtek na ledě Litoměřic.

Branky a nahrávky: 10. Hajný (Bláha), rozh. náj. Kružík – 50. Selezňov (Borovikov)

Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Kehar, Volráb, Zich, Zajíc, Svedlund, Zelingr – Redlich, Kaut, Kružík, Vildumetz, Kubík, Strnad (C), Š. Bláha, Zikmund, Hajný, Schildhabel, Patyk, Jelínek.

Arlan Kokšetau: Pološkov (Děmidov) – Gevel, Borovikov, Dovgaň, Trjasunov, Selezňov (C), Guljakov, Jegorov – Saburov, Jermolajev, Běrdnikov (A), Petrov, Megalinskij, Nestěrov, Gasnikov, Potajčuk, Klemešov, Anciferov, Savenkov, Baženov, Šitikov, Bortnikov, Kločov.

Diváků: 680

Jan Murárik

kazachgolman

Gólman Brízgala chytal skvěle

kazachpremieru

Premiéru u áčka si odbyl Jan Krégl

kazachprvni

První gól Rytířů vstřelil Kuba Hajný

kazachutkani

Utkání řídil sudí Ondráček. Pískal například finále extraligy


Počasí Kladno

Předpověď počasí