Frýdek Místek je prvním týmem, na kterém si Rytíři v nové sezoně Chance ligy vyzkoušejí svoji momentální formu. Dnes hostí Moravany od čtyř hodin odpoledne na svém stadionu. 

Frýdek Místek, v jehož dresu hraje exkladenský útočník Jan Rudovský (na snímku s trenéry), odehrál v srpnu sedm utkání a vyhrál pětkrát. Porazil například Jastrzebie 5:1, slovenskou dvacítku 8:1 a Porubu 2:1. Podle webových stránek klubu utkání na ledě Kladna bude prestižní pro trenéra Marka Malíka. Ten s Jaromírem Jágrem strávil tři sezony v dresu New York Rangers. „Je to velké a zajímavé téma, pokud k tomu dojde, bude to pro naše hráče velký svátek. Hokeji se může věnovat naplno a to on dělá. Sám jsem to zažil v New Yorku, kde si dával i noční tréninky. On sám ví, co jeho tělo potřebuje, to je možná jeden z důvodů, proč takhle dlouho hraje na vysoké úrovni. My ale po klucích budeme chtít, aby se soustředili sami na sebe. Nebudeme sedět s otevřenou pusou a koukat na něj, co na ledě dělá,“ vyjádřil se o Jágrovi Malík.

Utkání na kladenském stadionu si nenechá ujít ani legenda mezi hokejisty Milan „Balík“ Nový: „Viděl jsem naše mladé kluky na trénincích a čeká je pořádná dřina. Je dobře, že klub přivedl do obrany zkušené Říhu s Nashem. Spolu s Jágrem a Vampolou by baráž neměla být nedostižná.“ 

Jan Murárik

 

Rozpis dalších zápasů Rytířů v září

pondělí 10. 9. Poruba – Kladno (18.00)

středa 12. 9. Kladno – Vsetín (18.00)

sobota 15. 9. Benátky nad Jizerou – Kladno (17.00)

středa 19. 9. Kladno – Jihlava (18.00)

sobota 22. 9. Slavia Praha – Kladno (17.00)

pondělí 24. 9. Kladno – Přerov (18.00)

středa 26. 9. České Budějovice – Kladno (17.30)

sobota 29. 9. Kladno – Prostějov (16.00)