Úvod sezony Kladnu vyšel podle představ. Rytíři - Frýdek Místek 4:1 (0:0, 1:0, 3:1).

"Kdybychom po dvaceti minutách vedli o dva góly, nikdo se nemohl divit. Dopoledne jsem viděl trénink Rytířů a potěšilo mě, že kluci ho odmakali v plné výstroji. A pro mladé kluky je dobře, že Jarda stojí na střídačce. Dodává jim to klid," komentoval pro Vaše Kladno první třetinu legendární hokejista Milan "Balík" Nový.

Kladno chvílemi soupeři nedovolilo vůbec nic. Ze hry kočky a myší se hosté dostali až v závěrečných pěti minutách, když se ještě předtím otřepali z tyčky nastřelené v přesilovce Nashem.

Jak jednoduše dát gól předvedl  v 37. minutě při dlouhé přesilovce Vampola. Za červenou vzal puk, protihráče poslal doprava doleva a sám před gólmanem už věděl, co je třeba... 

Kladenští byli lepší i v závěrečném dějství. Krátce po úvodní buly potvrdil Říha pověst jednoho z nejlépe střílejících obránců první ligy. Snad si ho Mladá Boleslav nebude chtít hned stáhnout zpátky... Spolu s Nashem jsou pro Rytíře výrazně rozdíloví hráči. 

Na druhé straně předvedl individuální dovednost exkladenský útočník Rudovský. Potvrdil tak letitou zákonitost, že bývalí hráči Kladna na ledě Rytířů skórují. Kladno však drama nepřipustilo. Třetí gól přidal kanonýr z přípravy Strnad. Čtvrtým zásahem do frýdecké brány domácí ukázali, že by jim proti minulé sezoně mohly chodit přesilovky. Tuhle přes Kubíka zrežíroval Vampola.  "Z mého pohledu kluci potvrdili výhru, kterou jsem předpokládal," dodal "Balík".

Kladenští sehrají druhé kolo v pondělí na ledě Poruby (18.00).

Branky a nahrávky: 37. Vampola (J. Říha, Nash), 42. J. Říha (Kubík), 46. J. Strnad (Vampola), 56. Kubík (Vampola, Nash) – 46. Rudovský

Diváků: 2125

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Svedlund, Nash, Říha, Hořava, Zelingr, Kehar, Zajíc – Strnad, Vampola, Kubík – Redlich, Kaut, Kružík – Bláha, Zikmund, Hajný – Vildumetz, Machač, Jelínek.

HC Frýdek Místek: L. Daneček (Malík) – Žovinec, Hrachovský, Zahradníček, Krisl, Kovář, Stránský, Adámek – Raška, Mikulík, Kofroň – Rudovský, Peterek, Martynek – Christov, Przybyla, Klimša – Kalus, Motloch, Kaukič.

Jan Murárik

 

tycka

Situaci po tyčce si na kostce prohlížejí zprava Nash, Vampola a Říha 

strela

Ke střele napřahuje Nash