V přípravě prohra za prohrou a nedobré vyhlídky na sezonu. Jenže první zápas ukázal, že liga je zkrátka něco úplně jiného než generálky na nový ročník. Kladno porazilo Frýdek Místek 4:1, ale ukázalo se, jak Rytířům pomohlo, že v závěru hokejového léta přivedli nové posily.

A u nových tváří asi začněme. Už při komentování zápasu jsem mluvil o tom, že jsem zvědavý, s čím se vrátil Brendon Nash do Kladna. Odcházel jako nejproduktivnější obránce soutěže, který překonal rekord v počtu kanadských bodů, získaných obráncem. V zahraničí ale tak produktivní nebyl. Nicméně, na své hře nic nezměnil a hraje stále výborně. Nebojím se říct, že to je nejlepší bek v lize.

Dalším do party byl Jiří Říha. Na 1. ligu rovněž nadprůměrný zadák. S Nashem se budou v produktivitě obránců podle mě přetahovat. Říha ukázal skvělé ofenzivní schopnosti a směrem dopředu bude hodně platný. V pozápasovém rozhovoru jsem ho měl možnost poznat i mimo led a je to velký pohodář.

A to nejlepší na konec. Petr Vampola, který dostal cenu za hráče zápasu. Ukázal, že umí dávat góly, a že má stále co nabídnout. Budu upřímný, v přípravě jsem od něj čekal víc, občas se mi i zdálo, že hru vypouští, ale v ostrém zápase hrál na plný plyn a byl, stejně tak jako vloni v Budějovicích, rozdílovým hráčem.

Když to shrneme – Kladno mělo perfektní start do zápasu, ten se pak hodně vyrovnal. Hosty držel perfektně chytající Lukáš Daneček, Kladno zase jistý Lukáš Cikánek. Jakmile padl gól, Kladno začalo dominovat a nakonec zaslouženě vyhrálo. Z týmu hostů se mi líbil kromě Danečka šestnáctiletý Adam Raška, který však fauloval Vildumtze a dostal trest do konce zápasu. Jediná, ale pořádná šmouha na jeho výkonu.

Lukáš Jůdl