Rytíři jihočeský Motor nezastavili

Kladenští hokejisté se představili na ledě lídra tabulky a po šedesáti minutách odjížděli s porážkou 0:3 (0:0, 0:1, 0:2).

Kladenští se v úvodních dvaceti minutách ubránili náporu domácích, kteří nedokázali ani jednu z dvaceti přímých střel na bránu proměnit kvůli skvělé Cikánkově formě v gól. Na druhé straně Kváča čelil za stejnou dobu pouhým osmi pokusům hostů. Rytíři se vyznamenali také ve třech oslabeních. 

Cikánek si v prvních vteřinách druhé třetiny poradil bravurně i se samostatným únikem Heřmana a domácí pomalu, ale jistě, přiváděl k pocitu bezmoci. V jednatřicáté minutě však kapituloval. Hráči Motoru využili zaváhání hostů v útočném pásmu a Beránek svůj únik proměnil střelou nad lapačku. Z kladenského týmu se do největší šance dostal Kubík, ale puk kolem tyče nezasunul. Poměr střel na branku vyzněl opět lépe pro Jihočechy v poměru 29:18. Rytířům nestačilo k otevření svého gólového účtu pět přesilových her.

Lepší nástup do posledního dějství měli hosté, ale Vampolovi chybělo k radosti několik centimetrů. Jak vyšachovat obranu ukázala krátce poté dvojice Šimánek - Bradley. Prvně jmenovaný, delší dobu nikým neatakovaný, počkal, až jeho spoluhráč najede mezi kruhy, a Cikánek byl bez šance. Třetí gól vsítil lídr tabulky takřka stejným způsobem jako první. Kladeňané ztratili puk v útočném pásmu a na rychlý brejk Motoru nestačili včas reagovat. Zbylé zhruba čtyři minuty utkání se dohrály oboustranně bez výrazné příležitosti změnit stav skóre.

Rytíři v sobotu hostí Prostějov (16.00) a ve středu hrají v Kadani. 

Branky a nahrávky: 31. Beránek (Pavlin), 42. Bradley (Šimánek), 56. Čermák (Pýcha, Heřman)

ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – Čermák, Heřman, Doktor – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Dančišin, Babka.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Říha, P. Hořava, Veber, Zelingr, Kehar, Svedlund – Strnad, Bláha, Kubík – Redlich, Hajný, Kružík – Vildumetz, Filip, Jelínek – Bláha, Zikmund, Vampola.

Diváků: 6410 (11 míst chybělo do vyprodání haly)

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí