Rytíři vzali tři body Jestřábům

Kladenští hokejisté porazili Prostějov 3:2 (1:2, 1:0, 1:0).

Do zápasu vlétli lépe hosté, kteří se už ve druhé minutě trefili do kladenské svatyně. Rytíři měli k dispozici přesilovou hru, kterou proměnit nedokázali. Poté ale stav vyrovnal Daniel Kružík. Jestřábi našli odpověď na vyrovnávací gól střelou Lukáše Žalčíka, který poslal hosty opět do vedení.

Ve druhé třetině se hodně vylučovalo na obou stranách, ale žádný tým se nedokázal v přesilovce prosadit, ač šancí bylo mnoho. Ke konci druhé třetiny vyrovnal skóre Ladislav Zikmund.

V úvodu poslední třetiny poslal Rytíře do vedení Jakub Strnad. Domácí v téhle dvacetiminutovce dominovali a vytvářeli na Jestřáby tlak v útočném pásmu. Hosté si vyžádali oddechový čas dvě minuty před koncem utkání, ale domácí si výhru pohlídali.

Další zápas odehrají Rytíři ve středu 3. října venku proti Kadani od 18.00 h.

Hráči utkání: Ladislav Zikmund (Kladno) a Lukáš Žalčík (Prostějov).

Branky a nahrávky: 13. Kružík (Zikmund), 36. Zikmund, 41. Strnad (Vampola, Nash) - 2. Žalčík (Račuk, Rašner), 17. Žalčík (Mikliš)

Rytíři Kladno: Brízgala (Stah) – Zajíc, Nash, Říha, Hořava, Zelingr, Kehar – Strnad, Vampola, Kubík – Redlich, Zikmund, Kružík – Vildumetz, Svedlund, Hajný – Bláha, Filip, Jelínek.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Rašner, Kolář, Havlík, Zdráhal, Foltýn, Mikliš – Karpov, Divíšek, Nouza – Starý, Račuk, Žálčík - Luňák, Meidl, Dvořáček – Matys, Prokeš, Krejčiřík.

Diváci: 1915

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí