Kladno veze z Kadaně očekávanou výhru

Hokejoví Rytíři v nepříliš atraktivním utkání zvítězili na ledě Trhačů z Kadaně 3:0 (1:0, 1:0, 1:0). 

Kladenští v každém ze vzájemných duelů v minulé sezoně vyhráli, byť tvrdili, že se jim v kadaňské ledárně zimního stadionu před hrstkou diváků dobře nehraje. V současné sezoně o výhře Kladna ani v Kadani nemůže být pochyb. Domácí se krčí na posledním místě s minimálním bodovým ziskem a Rytíři jsou rozjetí. Otázkou tedy před dnešním utkáním nebylo, jestli Kadaň hostů vezme bod, ale kolik od nich dostane branek.

Ovšem v první třetině o žádném brankostroji nemohla být řeč. Kadaňští Trhači si v osmnácté minutě prakticky dali gól sami. Do té doby mohli i jeden vsítit, ovšem Kůs ve slibné pozici přestřelil. Za Kladno mířili mimo gól Svedlund či Vildumetz. 

Jistotu na cestě za povinnými třemi body dal v přesilové hře druhého dějství bek Kehar. Trhači už předtím měli na holi vyrovnání, ale Tupý nahrávku ideálně nezpracoval. Brízgala si na druhé straně poradil s pokusy Kůse i Wágnera. Jestliže fanoušci na stadionu v první třetině viděli jedinou střelu domácích mezi tři tyče, pak v druhé sedm. Hosté měli poměr za stejnou dobu 6:9.

Ani v poslední třetině se u Trhačů nehrál atraktivní hokej. Domácí končili své akce na výtečném Brízgalovi a Rytíři si splnili jednogólovou normu. Třetí branku vsítil Redlich. 

Příští utkání čeká Kladno ve středu 10. října, kdy na svém stadionu hostí Havířov (18.00).   

Branky a nahrávky: 18. Zikmund, 33. Kehar (Vildumetz, Zikmund), 59. Redlich (Zikmund, P. Hořava)

SK Trhači Kadaň: Kuchař (Hamalčík) – Trefný (C), Szathmáry, Novák, Kadeřávek, Popela, Grebeňuk – Rindoš, Helt, Kůs (A) – Wágner, Říha, J. Müller (A) – Šulek, Jánský, J. Svoboda – Tupý, Rezek, Maršoun.

Rytíři Kladno: Brízgala (Jiroušek) – Zajíc, Nash, Říha, Zelingr, Kehar, P. Hořava (A) – Svedlund, Vampola (A), Strnad (C) – Kubík, Redlich, Zikmund – Kružík, Vildumetz, Hajný – Bláha, Jelínek.

Diváků: 540

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí