Rytíři sebrali těsně Havířovu tři body

Kladenští hokejisté porazili AZ 3:2 (2:1, 0:0, 1:1).

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, kteří už po 90 sekundách od úvodního vhazování vedli. Kladenští se pokoušeli vyrovnat stav, leč marně. Až ke konci třetiny pomohla domácím v přesilové hře přesná střela Petra Vampoly. Tento hráč i následně poslal Rytíře do vedení.

Druhá třetina byla z obou stran aktivnější. I ve hře se přitvrdilo, což vedlo k častému vyloučení. Domácí nedokázali proměnit přesilovou hru 5 na 3.

V úvodu posledního dějství dokázali stav Havířovští vyrovnat. Domácí ale našli odpověď střelou Jakuba Hajného a opět šli do vedení. Ke konci třetiny ujel sám na branku Tomáš Redlich, ale jen trefil brankáře hostí. Rytíři si pak už výhru pohlídali.

Hráči utkání: Petr Vampola (Kladno) – Jan Maruna (Havířov)

Další zápas odehrají Rytíři v sobotu 13. října venku proti Ústí nad Labem od 16.00 h.

Branky a nahrávky: 17. Vampola (Říha, Nash), 20. Vampola (Strnad), 48. Hajný (Kaut) – 2. Maruna (Haas), 42. Bednář (Maruna)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Svedlund, Nash, Zeling, Hořava, Říha, Kehar, Zajíc – Strnad, Vampola, Kubík – Redlich, Kaut, Kružík, Vildumetz, Zikmund, Hajný – Bláha O., Filip, Jelínek.

AZ Residomo Havířov: Bláha (Matoušek) – Matai, Zdeněk, Bořuta, Chroboček, Rutar, Mrowiec, Ševeček – Gřeš, Pořízek, Bambula, Veselý, Mastič, Rehuš – Maruna, Haas, Bednář – Macuh, Pawliczek, Procházka.

Diváci: 2028

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí