Rytíři převálcovali Ústí

Na ledě ústeckého Slovanu si kladenští hokejisté s chutí zastříleli a přivážejí vysokou výhru 8:4 (2:0, 4:2, 2:2).

Od začátku zápasu byli hosté aktivní a prověřovali střelami schopnosti domácího brankáře. To trvalo do 4. minuty, kdy naopak při přesilovce Ústí zle zatápělo před Brízgalovou brankou. Hokej nahoru - dolů se následně musel divákům líbit, ti ovšem nekvitovali s potěšením, že v 10. minutě otevřel skóre Zikmund. Ve 13. minutě mohl náskok navýšit Jelínek, ale v sólovém úniku na protivníka v masce nevyzrál. To se povedlo Kladnu až vteřinu před koncem první části, kdy Rytíři využili přesilovou hru, vyraženou střelu Vampoly dorazil Redlich.

Ve druhé třetině se s brankami doslova roztrhl pytel. Nejprve se Ústí opět snažilo skórovat v přesilovce, ale marně, a tak kurz efektivity domácím předvedl Strnad. Ústí vyměnilo gólmana a v hostujících řadách se zřejmě rozhostilo uspokojení z vývoje zápasu, čehož domácí hbitě využili. Během 63 vteřin se dotáhli na rozdíl jediné přesné trefy! Rytíři však našli pádnou odpověď a ve 34. minutě díky Vildumetzovi opět vedli o dvě branky. Pak se zaradovali z přesné trefy ještě Kaut a Kružík a kladenští hokejisté odcházeli do šaten s luxuním čtyřgólovým náskokem.

Ani závěrečná část se neobešla bez brankostroje. Nejprve Zikmund upravil stav na 7:2, ale právě tak jako v prostřední třetině, i nyní Ústí dvakrát skórovalo v rychlém sledu, tentokrát během 38 vteřin. Čtvrtý gól padl do Brízgalovy svatyně z trestného střílení a domáci to "nakoplo" k aktivnější hře. Jejich choutky na zisk alespoň bodu paradoxně utnula vlastní přesilovka, ve které ujeli dva kladenští hokejisté a Redlich se nemýlil.

Branky a nahrávky: 29. P. Kousal (Jícha), 30. Weinhold (Severa, T. Jandus), 46. Melka (M. Vágner, Chrpa), 47. L. Volf (TS) – 10. Zikmund (Kubík), 20. Redlich (Vampola, Kubík), 28. J. Strnad, 34. Vildumetz (Svedlund, T. Kaut), 36. T. Kaut (Redlich, Kružík), 40. Kružík (Vildumetz, Kehar), 46. Zikmund (P. Hořava, Vildumetz), 52. Redlich (Zikmund)

HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý (28. Groh) – M. Vágner (C), Weinhold, Březák, M. Jandus, Hes, M. Zdvořáček, Mert – Melka (A), Vrdlovec (A), Chrpa – T. Jandus, Pšenička, Jícha – P. Kousal, L. Volf, Tůma – Severa.

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Nash, Zelingr, P. Hořava, Zajíc (A), Kehar, Veber – Svedlund, J. Strnad (C), Vampola (A) – Vildumetz, Redlich, T. Kaut – Kružík, Zikmund, Kubík – Jelínek, Bláha, Filip – Hajný.

Diváků: 1642

- mar -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí