Kladno v Litoměřicích sérii utnulo

Kladenští hokejisté v Litoměřicích přerušili svou sérii pěti výher v řadě. Domácí Stadion vyhrál nad Rytíři 3:2 (1:1, 1:1, 1:0).

V úvodním dějství si oba gólmani parádně zachytali. Poměr střel na branku byl 11:9 ve prospěch domácích, ale skóre se dělilo stejným dílem. Z kladenské strany se o remízu po dvaceti minutách zasloužil vyrovnávací trefou Zikmund a zapsal si čtvrtý gól ve třech utkáních v řadě. Podobně si vede autor druhé kladenské branky. Vampola ve čtyřech zápasech za sebou už nasbíral pět bodů. Nejstarší z Rytířů na ledě ujel sám, objel branku a puk zkušeně zasunul k tyčce podél Dvořákova betonu. Srovnat skóre stihli Litoměřičtí ještě ve druhé třetině po jedné z vyhraných buly. A "Kališníci" byli po střelách na kladenskou branku v závěrečné třetině šťastnější. Hostům k zisku aspoň bodu nepomohla ani minutová power play. 

Rytíře nyní čeká moravský trip. V sobotu se představí ve Frýdku Místku (17.00), v pondělí v Porubě (18.00) a ve středu ve Vsetíně (17.30). Doma je fanoušci Kladna opět uvidí v sobotu 27. října v duelu s Benátkami nad Jizerou (16.00). 

Branky a nahrávky: 10. Válek (Gaspar), 38. Šik (M. Havelka, J. Dvořák), 52. Šik (Flynn) – 19. Zikmund (Vampola), 31. Vampola (Zelingr)

HC Stadion Litoměřice: Dvořák (Michajlov) – Marcel, Gaspar, Smetana (C), D. Málek, Jebavý (A), Strejček, Dajčar – Korkiakoski, J. Kloz, Rousek – Voženílek, Válek, Řehoř – Flynn, M. Zadražil, Machač – J. Dvořák, M. Havelka, Šik.

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava (A), Říha, Kehar, Veber – Zikmund, Vampola (C), Kubík – Redlich, Kaut, Kružík – Vildumetz, Svedlund, Jelínek – Bláha, Filip, Hajný.

Diváků: 1286

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí