Kladenští hokejisté v dalším prvoligovém utkání získali dva body, když pražskou Slavii porazili v prodloužení 3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0).

Hned ve 2. minutě inkasoval Petr Hořava trest 2 + 10 za vražení na hrazení a domácí se museli bránit. Odolali a naopak se v průběhu první třetiny dostali do několika nadějných příležitostí, ale pražský gólman Honzík byl neprůstřelný, a to i v průběhu dvojnásobné kladenské přesilovky. V 17. minutě ho sice zachránilo břevno po střele Machače, ale nakonec do šaten odcházel s veselou. Po chybné kladenské rozehrávce ve vlastním pásmu 47 sekund před koncem třetiny se ocitl puk u Veselého a jeho bomba prošla do sítě.

Ve druhé části zápasu oba týmy nejprve nevyužily nabídnuté přesilovky, ale nakonec se skóre opět měnilo jen na slávistické straně. Z rychlého protiútoku se ve 38. minutě z levé strany prosadil Drtina a Kladno šlo do šaten s dvoubrankovým mankem.

Rytíři se do zápasu vrátili díky šťastné situaci ve 44. minutě, kdy Zajíc za pražskou brankou nastřelil puk do jednoho z vracejících se hostujících hokejistů a od něho se kotouč odrazil do sítě. O minutu později již mohlo být vyrovnáno, ale pokus Bláhy zastavila tyč. Kladno se tlačilo za vyrovnáním a hra se přitvrdila, ovšem přesilové hry nedokázal ani jeden tým využít. V 58. minutě však domácí diváci propukli v jásot, když před brankou zůstal nepokrytý Kubík a jeho střela našla cíl.

Zápas dospěl do prodloužení a po 15 sekundách jej parádním sólem od vlastní branky až ke slávistické svatyni rozhodl Petr Hořava, jehož bekhendová střela se vešla do skulinky mezi tyčí a brankářovou výstrojí.

Branky a nahrávky: 44. Zajíc (Machač), 58. Kubík (Zajíc, Svedlund), 61. P. Hořava – 20. J. Veselý (J. Doležal), 38. J. Drtina (Šagát, Kubica)

Kladno: Brízgala (Stahl) – Zajíc, Nash, Zelingr, P. Hořava, J. Říha, Kehar – Zikmund, Kubík, Jelínek – Vildumetz, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Machač, Svedlund – O. Bláha, Filip, Hajný.

HC Slavia Praha: Honzík (Šorf) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Steinocher, Hrdinka, Saňa, Hejda – J. Doležal, Vlček, J. Veselý – L. Krejčík, Všetečka, M. Ondráček – Heldák, Šagát, Kubica – Panna, Furch, Tejral.

Diváků: 3033 

-mar-