Rytíři sahali po třech bodech, z Prostějova nakonec vezou dva

Kladenští Rytíři prolomili prokletí moravských kluzišť a z Prostějova si vezou dva body, když zvítězili v prodloužení 3:2 (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0).

Úvod zápasu překvapivě patřil Kladnu, které se dostalo do několika slibných šancí. Tlak Rytířů však oslabila vyloučení a naopak domácí měli přes minutu výhodu dvou mužů v poli. Ani oni však nedokázali dopravit puk do sítě. Nakonec je mohl za mizernou produktivitu potrestat v 9. minutě Kubík, který krátce po skončení prostějovské přesilovky v nájezdu nastřelil tyč. O necelé dvě minuty později jeli dva na jednoho Bláha a Hajný, prvně jmenovaný zakončoval sám, ale ani on síť nerozvlnil. Kladno poté nevyužilo ani přesilovku, na druhé straně pár vteřin před koncem neproměnil slibnou šanci prostějovský Luňák.

I začátek druhé třetiny přinesl na obou stranách pěkné šance ke skórování, ale nakonec se jako první radoval kladenský Jelínek, který doklepl na začátku 38. minuty kotouč do branky. A o necelou minutu později bylo na kladenské střídačce ještě veseleji. V oslabení Vampola získal puk, zatáhl ho do útočného pásma, kde před brankou našel bráněného Kauta a ten z otočky zavěsil pod břevno - 2:0 pro Rytíře. V závěru třetiny a na začátku třetí periody podržel hosty Cikánek, když odolal prostějovským střelám ve dvou za sebou jdoucích přesilovkách. Rytíři však sundali nohu z plynu a soustředili se především na bránění. Jenže to by nesměli dělat chyby před vlastní brankou... U puku byli v 50. minutě dva kladenští hráči, jenže stačilo jejich drobné nedorozumění, kotouče se zmocnil Karpov a bekhendem snížil stav. To domácí nakoplo a přitlačili hosty ještě více k jejich bráně. Ti s Cikánkem v zádech odolávali, ale nakonec se Prostějov dočkal - v 56. minutě nechali za sebou kladenští obránci Dvořáčka a ten tečí vyrovnal.

Zápas šel do prodloužení a v něm měl nakonec hlavní slovo Zikmund. V 63. minutě s pukem zajel do útočného pásma, uvolnil se přes obránce na střed a přesnou střelou ukončil utkání.

Branky a nahrávky: 50. Karpov, 56. Dvořáček (D. Kolář, Karpov) – 38. Jelínek (Machač, Kubík), 38. T. Kaut (Vampola), 63. Zikmund

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – D. Kolář, Bažant, Havlík, Rašner, J. Zdráhal, Mikliš – Prokeš, Krejčiřík, L. Luňák – Dvořáček, Starý, Karpov – Račuk, Matýs, Divíšek – Žálčík, Venkrbec.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Kehar, P. Hořava, Zajíc, Nash, Zelingr, J. Říha – Svedlund, Machač, Š. Bláha – Zikmund, T. Kaut, Redlich – Hajný, Vildumetz, Vampola – Kružík, Jelínek, Kubík.

-mar-


Počasí Kladno

Předpověď počasí