Agent Zídek: Rychlá liga Tomášovi s Jardou vadit nebude

Zřejmě navždy už mu zůstane nálepka hokejového agenta, který zprostředkoval Jágrův přestup z Kladna, respektive z NHL do ruského Omsku v evropské lize KHL. A Jaroslav Zídek se do Kladna často vrací. Buď aby přivedl Rytířům nějakou ruskou posilu, nebo si zkontroloval výkonnost vyhlédnutých hráčů v Chance lize. Naposledy navštívil nevydařené utkání Kladna s Kadaní. 

Co vám naznačuje zpráva, že Tomáš Plekanec nastoupí brzy s Jaromírem Jágrem?
Že je Tomáš velký kladenský patriot. Teď jde o to, jak na tom Jarda bude se zdravím, jestli to zafunguje, jak všichni očekávají. Jsem sám zvědavý, jestli je při Jardově i Tomášově dobrém zdraví tahle dvojka schopna táhnout celý mančaft. I Kadaň s několika extraligovými hráči v sestavě hraje rychlý hokej. Ale rychlý hokej oni zvládnou. 

S Kadaní to byl hodně překvapivý výsledek...
Všiml jsem si třeba, že zkušený útočník Vampola k sobě těžko hledá někoho do účinné kombinace. Často to bral na sebe a tahal akce sólo. Připadalo mi, že Rytíři soupeře zpočátku podcenili a ten je zaskočil. 

Play off je ještě daleko. Kdyby v mužstvu do konce sezony už se zdravím vydrželi Jágr, Plekanec, Vampola i Strnad, je podle vás velká šance na úspěšnou baráž?
Rytíři nestárnou (usmívá se)... Když nebudou ti nejlepší na marodce, Kladno ji zvládne. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí