Na led Rytířů míří předposlední Ústí

Hokejoví Rytíři v sobotu vyhráli na hřišti Havířova a ústečtí Lvi doma porazili Kadaň. Dnes zkříží své hokejky na kladenském ledě (18.00). 

Ústí, které před utkáním s kadaňskými Trhači bylo na posledním místě, výhrou svého soupeře přeskočilo. Na stadion Rytířů tak přijíždí předposlední celek Chance ligy. Když naposledy hostili tým na stejné příčce tabulky, Kadaň, prohráli. Ovšem výhra v Havířově by jim měla do žil vrátit energii a tudíž Lvům nedopřát radost z bodového zisku. "Musím vyzdvihnout výkon gólmana Mareše. Doufám, že teď budeme tabulkou stoupat," uvedl po zápase s Kadaní trenér Ústí Tomáš Mareš. 

Kladenskému týmu se na Moravě vrátil do sestavy kapitán Strnad. Trenéři díky tomu postavili silnou první lajnu, která výhru 3:1 zařídila jak gólově, tak asistencemi na góly - 21. Vampola (Strnad, Machač), 40. Zikmund (Strnad, Vampola), 42. Říha (Nash, Vampola). "Jeli jsme sem s tím, že po nepovedeném zápase s Kadaní chceme získat tři body. To se nám povedlo hlavně díky naší bojovnosti a díky ubráněným přesilovkám soupeře. V oslabení se nám v této sezoně daří a dnes jsme k tomu přidali i využité přesilovky. S těmi jsme doteď měli problém. V první třetině nám příliš nešly nohy, to se zlepšilo od druhé třetiny. Při šancích Havířova nás hodně podržel brankář Cikánek," řekl po zápase trenér Kladna David Čermák. Fanoušci Rytířů tajně doufají, že by dnes večer mohli v sestavě najít také jméno Tomáše Plekance.

Jan Murárik

Foto: Radek Žák


Počasí Kladno

Předpověď počasí