Lukášův brejk: Plekanec? Super! Jágra jsem se ptal i na Wisniewskiho

Na tiskové konferenci před zápasem s Ústím asi všechno zaznělo.  Z médií už tak asi každý ví, že Tomáš Plekanec opravdu začne po návratu ze zámoří v Kladně a na střídavý start pak pomůže i Kometě Brno. A co obránce James Wisniewski? Jágr potvrdil dobré zprávy.

Všechno to odstartovala Jágrova slova. „Je mi ctí, že mohu oznámit, že Tomáš Plekanec je zase hráčem Kladna. Letos za něj bude hrát,“ řekl majitel a hráč v jedné osobě novinářům. „Tomáš bude střídavě hrát i za brněnskou Kometu,“ čímž slavná osmašedesátka rozkryla extraligovou tajenku týkající se někdejšího útočníka Montrealu či Toronta.

A když byly zodpovězeny všechny dotazy, zeptal jsem se ještě na něco, co na tiskovce nezaznělo. Je přeci přelom listopadu a prosince, kdy se na začátku sezony mluvilo o tom, že v tomto období by se ke kladenskému týmu mohl připojit velezkušený americký obránce James Wisniewski.

„Tak jak to s ním bude?“ ptal jsem se Jaromíra Jágra. „To je zajímavá otázka. Jen pár minut před tiskovkou jsme mluvili s jeho agentem,“ přiznal poprvé veřejně Jágr. Ten připustil, že by o něj zájem měl. „Má dvě děti, a jelikož se blíží vánoční svátky, bude chtít být určitě s nimi. Jak to bude dál, to uvidíme v novém roce. Záležet bude i na tom, jak bude připravený,“ naznačil mnohé Jágr.

Je ale možné, že Jamese Wisniewskiho, obránce, který odehrál 552 zápasů v NHL, hrál v KHL, na mistrovství světa i na olympiádě, v kladenském dresu ani neuvidíme. „Záležet bude na tom, jak bude hrát náš tým, až se všichni uzdravíme. Pokud by se nám nedařilo, tak mohu slíbit, že uděláme vše proto, abychom posílili,“ dodal Jágr.

Lukáš Jůdl

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí