Rytíř Adam Kubík: Pleky nás strhnul k lepším výkonům

V tomto roce se mu plní dětský hokejový sen. Zahrál si, nebo hraje, v jednom útoku s velikány českého i světového hokeje Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem. Za uplynulý víkend si zapsal úvodní dva zápasy s "Plekym".

Cítíte na ledě, že vedle Tomáše musíte makat na více než sto procent, aby vám to v lajně klapalo?
Makám naplno, nervózní nejsem, jenom v současné době prožívám nějaký útlum. Nemohl jsem se včera pořádně dostat do hry a až v poslední třetině jsem měl několik dobrých momentů...

Jak ty momenty vypadaly z vašeho pohledu?
Dobrá nahrávka, vybojovaný puk, vše, co mně do té doby dvě třetiny nevycházelo. Tomáš mi říkal, ať více střílím a nehledám ho za každou cenu. 

Radí vám Jaromír Jágr a teď i Tomáš Plekanec. Liší se jejich pohledy na vaší hru?
Každý má svůj pohled. Pleky se na to dívá z pohledu centra, který řídí hru. Dívám se, jak se při zápase chová, sleduji jeho přístup k hokeji i v kabině. Pleky nás strhnul k lepším výkonům, ale i tak pořád máme co zlepšovat. Jarda je velký detailista. Radil mi, abych byl silnější na puku, abych je tolik neztrácel. Chtělo to zlepšit souboje jeden na jednoho. Cítím před nimi velkou pokoru. 

Proti Frýdku jste jezdil nahoru dolů. Jak to zvládáte fyzicky?
Mně nepřišlo, že bych proti Frýdku strávil na ledě tak moc času, že bych měl dlouhé střídání. Byl jsem v pohodě, zažil jsem náročnější zápasy. Fyzicky se cítím výborně i díky našemu kondičnímu trenérovi.

Krouží kolem vás extraliga a Sparta zvláště. Šéf Sparty Petr Bříza stojí o vaše střídavé starty. Myslíte na to?
Předně myslím na to, abychom si vybojovali co nejlepší umístění pro play off a  v něm pak uspěli. To je pro mě myšlenka číslo jedna. Potom můžu uvažovat o extralize jinde, pokud by nám to nevyšlo v Kladně. Na druhou stranu, pokud se Jaromír Jágr s panem Břízou dohodnou a já možnost zkusit na pár zápasů extraligu dostanu, přijmu ji. 

Jan Murárik

kubysplekan

S Plekancem na centru

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí