Kladno i bez Plekance stále vítězí

Rytíři přehráli ostravskou Porubu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0 ) a potvrzují, že i bez Tomáše Plekance se vracejí na domácí vítěznou vlnu.

V úvodním dějství se k vedení domácí protrápili. Fanoušci se už chystali jít na klobásky, když je na cestu rozjásal Kružík. "Hra bez Plekance, který logicky před dalším utkáním za Brno odpočívá, stojí na Vampolovi a jeho rozehrávce," komentoval první třetinu hokejový agent Jaroslav Zídek. Rytíři dokonce málo stříleli, i když měli puk na ose. Škoda, že i z této pozice šly přihrávky do rohu.

Na další jásot čekal stadion do třicáté minuty. V ní pěknou kombinaci zakončil Jelínek, z kterého se zřejmě klube výrazný talent. Osmělili se také hosté a zhatili Cikánkovi naděje na vychytanou nulu. Kladeňané se jen těžko udrželi v útočném pásmu a před závěrečnou třetinou to na jasnou výhru rozhodně nevypadalo.

"Ve druhé třetině se tempo hry oproti první trochu zvedlo a jen je škoda, že Jelínek svou šanci ke konci nedal," utrousil Jiří Filip, čtyřnásobný mistr ligy s Kladnem.

Kladeňané se ve třetím dějství trápili v přesilovkách. Očividně lépe jim na ledě dnes bylo při hře pět na pět. Potvrdil to Jelínek. Ten dvě minuty před koncem zápasu předvedl parádní kombinaci s Machačem a zavěsil do odkryté brány.

V pondělí hostí Kladno ambiciozní Vsetín (17.00) a s takovým soupeřem se snad dá čekat i hezčí hokej.

Branky a nahrávky: 19. Kružík (Machač, Svedlund), 31. Jelínek (Machač, Nash), 58. Jelínek (Machač) – 34. J. Káňa (Vymazal, Ovčačík)

 

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, Zelingr, Svedlund, J. Říha, Kehar, Veber – J. Strnad, Vampola, Zikmund – Jelínek, Machač, Kubík – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Vildumetz, Hajný.

HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Pastor, Slavík, Černý, Matějíček, Ovčačík, Adam, Padrnos – Kanko, Fojtík, Vymazal – Hudeček, Ollender, Pytlík – Guman, Jankovský, Dufek – Toman, J. Káňa.

-JM-


Počasí Kladno

Předpověď počasí