Rytířům sedmou výhru v řadě Vsetín nepřekazil

Kladenští hokejisté porazili doma VHK Robe Vsetín 6:3 (2:1, 1:1, 3:1).

Rytíři vlétli do zápasu s pomocí Tomáše Plekance, který ve 2. minutě otevřel v přesilovce skóre utkání (zároveň si připsal letošní 100. gól vstřelený kladenským hráčem do soupeřovy branky).  Vsetínští se snažili vyrovnat, tlačili domácí a zkoušeli pozornost Brízgaly. Hostům pomohla k vyrovnání druhá přesilová hra. Moravští nepolevovali v tlaku, ale vinou jejich chyby se do přečíslení dostali domácí a Daniel Kružík dostrkal puk do branky.

Ve druhé třetině byli zpočátku úspěšnější Rytíři, když kapitán Jakub Strnad vstřelil třetí gól domácích. V polovině hrací doby dostal kladenský obránce Brandon Nash trest 5 minut + do konce utkání. Vsetínští v pětiminutové přesilové hře stav snížili na rozdíl jedné branky.

V úvodu poslední dvacetiminutovky hosté vyrovnali. Vsetínští zpočátku v této třetině dominovali, ale v cestě jim stál excelentní Brízgala. Na druhé straně Ladislav Zikmund poslal Kladno opět do vedení a následně se trefil podruhé za sebou. Hosté ke konci zápasu zkoušeli hru bez brankáře, ale Rytíři do prázdné brány přidali ještě jeden gól a vyhráli tak posedmé v řadě.

Další zápas odehrají Rytíři ve středu 12. prosince venku proti Benátkám od 17.30 h.

Hráči utkání: Ladislav Zikmund (Kladno)  - Roman Rác (Vsetín)

Branky a nahrávky: 2. Plekanec (Strnad, Vampola), 13. Kružík (Kaut, Redlich), 27. Strnad (Kubík, Vampola), 49. Zikmund (Svedlund, Machač), 52. Zikmund (Machač), 60. Strnad – 12. Rob (Pechanec, Teper), 29. Rác (Mikuš), 41. Pechanec (Jenáček)

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, Zelingr, Svedlund, Říha, Kehar, Veber – Strnad, Plekanec, Vampola – Zikmund, Machač, Kubík – Redlich, Kaut, Kružík – Jelínek, Vildumetz, Hajný.

VHK ROBE Vsetín: Shaliapneu (Gába) – Hryciow, Mikuš, Slováček, Ondračka, Teper, Jenáček – Kopta, Pitule, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Březina, Kucharczyk, Vávra – Klímek, Šilhavý, Vítek.

Diváci: 1716

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí