Sedm výher a dost! Kladno v Benátkách padlo

Pro osmou výhru v řadě si hokejoví Rytíři do Benátek nad Jizerou nepřijeli. Domácí je dnes přehráli 3:1 (0:1, 0:0, 3:0).

Bez Plekance a obránců Nashe, který za vyloučení do konce zápasu v minulém kole dostal distanc na pět utkání a zaplatí osm tisíc korun pokuty, či Zelingra, jenž odcestoval s dvacítkou na mistrovství světa, si Rytíři vedli dvě třetiny na jedničku. Benátky totiž vůbec nepřipomínaly předposlední tým Chance ligy a Kladno zase mužstvo z čela tabulky. 

Kladno se ujalo vedení v přesilové hře. Kubík zcela sám před gólmanem nadvakrát přeci jen puk do brány dostal. Rytíři mohli vedení zvýšit, ale trefovali jen tyčky. Vstupem do poslední třetiny začalo pro hosty drama. Také Benátečtí proměnili přesilovku a tři minuty poté šli do vedení. V závěru utkání Kladnu nepomohla ani hra bez Cikánka. Naopak, domácí je za to potrestali třetí trefou. 

Rytíři v sobotu hostí Jihlavu (16.00), která svůj dnešní zápas doma s Kadaní musela odložit na únor. Důvodem byla sněhová kalamita na dálnici, kvůli níž hosté na horácký stadion nedorazili. Přesto v Kladně půjde v souboji slavných klubů o první místo v tabulce!

Branky a nahrávky: 41. Ordoš (J. Vlach), 44. Najman (D. Špaček, Průžek), 60. J. Vlach (M. Zachar) – 14. Kubík.

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Žajdlík) – Kolmann, Kunst, T. Hanousek, Havlín, Maier, Žůrek, Niko – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar – Průžek, Najman, D. Špaček – Wiencek, Chrtek, Psota – Rychlovský, Čech, Žemba. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Říha, Zajíc, Veber, Svedlund, Volráb, Kehar – Zikmund, Vampola, Strnad – Kubík, Machač, Jelínek – Kružík, T. Kaut, Redlich – Hajný, Filip, Vildumetz.

Diváků: 611

-JM-


Počasí Kladno

Předpověď počasí