Rytíři v tomto utkání připomenou kladenský zisk prvního mistrovského titulu z roku 1959 a potřetí v sezoně obléknou repliky dresů z této doby. Utkání začíná v šest hodin večer. 

Kladno v sezoně 1958/59 slavilo titul 17. ledna, dnešní zápas je tedy více než symbolický. Rytíři by navíc měli napravit debakl z minulého kola, kdy padli na ledě Frýdku Místku 1:5. Ovšem kdo z početné marodky proti Porubě nastoupí, to je téměř ve hvězdách. 

Čtyři zápasy, jedenáct bodů. To je zase před dnešním bojem bilance hokejistů Poruby pod novým trenérem Milošem Holaněm. Moravané vyhráli na Slavii, v Českých Budějovicích dokonce s nulou a nyní doma rozdrtili Kadaň. Jediný bod ztratili doma s Přerovem. Přesto v tabulce Porubě patří dvanáctá příčka s osmibodovým odstupem na místo zaručující play off. V oněch čtyřech utkáních vsítil nejvíce branek Kanko (3), o zbytek z devatenácti gólů se po dvou či jedné brance postarali jeho spoluhráči. 

Vzájemné duely mezi Rytíři a Porubou vyzněly lépe pro moravský klub, který ze tří možností vyhrál dvakrát doma. Střelecky se v kladenském dresu zaskvěl Jelínek, který porubského gólmana překonal dvakrát. 

-red-

Foto: Rytíři Kladno