Rytíři dokázali na domácím ledě naplno bodovat. V nervózním zápase porazili Porubu 3:2 (2:0, 0:0, 1:2).

Kladno nastoupilo do utkání v historických dresech připomínajících 60. výročí zisku prvního titulu s jediným cílem – vyrovnat nepříznivou bilanci s týmem Poruby.

Úvod utkání patřil jednoznačně domácímu celku, který nakonec svou převahu přetavil v gól v desáté minutě během dvouminutové přesilovky pěti proti třem. Ranou z mezikruží otevřel skóre Ladislav Zikmund. Šance na další branky postupně přicházely na obou stranách, až se po dvou nastřelených tyčkách prosadil ostrostřelec Jiří Říha. Do kabin se šlo za stavu 2:0.

Druhá část začala  ve vlažnějším tempu. Na skóre nic nezměnila ani další kladenská přesilová hra. Hosté z Poruby viditelně ožili a brankář Cikánek se musel vyznamenat proti úniku hostujícího Baláže. Hra se tak přelévala z jedné strany na druhou, ale bez gólového efektu. Branky se tedy diváci během druhé třetiny na promrzlém ČEZ Stadionu nedočkali.

Kladenští sice do poslední dvacetiminutovky vstoupili opravdu aktivně, inkasovali ovšem jako první. Na trefu Tomáš Gumana však po dvou minutách pohotově zareagoval Tomáš Kaut a rozdíl byl opět dvoubrankový. Druhý gól Poruby přidal Kanko a drama bylo na světě. Nic dalšího však zápas nepřinesl.

Další utkání odehrají Rytíři v sobotu 19. ledna, kdy zajíždí na led druhého Vsetína.

Branky a nahrávky: 10. Zikmund (Vampola, Říha), 20. Říha (Jelínek, Nash), 48. Kaut (Kružík) – 46. Guman (Vymazal, Illéš), 54. Kanko

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Lakos, Hořava, Veber, Kehar, Říha – Strnad, Vampola, Svedlund, Redlich, Kaut, Kružík, Jelínek, Machač, Zikmund, Š. Bláha, Vildumetz, O. Bláha. 

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Ovčačík, Slavík, Urbanec, Padrnos, Pastor, Černý, Mamaev – Káňa, Kanko, Dufek, Illéš, Zdeněk, Guman, Ollender, Toman, Baláž, Václavek, Vymazal, Ďurač.

-so-