Rytíř Procházka: Kluci ve finálové skupině výkonnostně rostou

Patří k nejvíce vytíženým trenérům Kladna. Vede dorost Rytířů i reprezentační sedmnáctku. S tou Libor Procházka, kladenská hokejová legenda, nedávno svedl úspěšné zápasy, s mladými rytíři zase vede extraligu. 

Jste spokojený s projevem i posledními výsledky sedmnáctky, která nedávno v přátelských zápasech přehrávala Finy?
Jsem spokojený, dvakrát jsme remizovali, jednou vyhráli, určitě vládne spokojenost (usmívá se). V téhle věkové kategorii je to vyrovnané. 

Rýsuje se v téhle reprezentaci talent, o kterém můžeme časem slyšet i v dospělém hokeji?
Nejvíce se v tomto ročníku hovoří o litvínovském Myšákovi. Ten už naskakuje v extralize dospělých. Vypadá to, že z ročníku má největší potenciál se mezi dospělými jednou prosadit. Ale je to pořád ještě běh na dlouhou trať. Pokud nedostane v extralize v zápase delší hrací čas a nezačne střílet góly, je pro něj lepší hrát zatím první ligu. Góly se od něj jednou budou v extralize čekat, tak aby si na ten tlak zvykal. 

S kladenským dorostem jste v extralize postoupili do finálové skupiny a vedete si v ním velice dobře...
S tím, co předvádíme, jsme hodně spokojení. Kluci hrají jenom těžké zápasy a ty je posouvají výkonnostně nahoru. V březnu začne play off, tam teprve se uvidí, kam až se skutečně dostali. Nyní hrajeme o co nejlepší pozici pro vyřazovací boje.

Máte dostatečný počet hráčů, nebo musíte tým doplňovat z jiné věkové kategorie?
V některých momentech, zvláště při vyšší marodce v týmu, by konkurence mohla být o něco větší (usmívá se). Ale nestěžujeme si. Kluci jsou o to více vytížení, mají intenzivnější tréninky. Hrát na čtyři pětky není v téhle kategorii úplně žádoucí. 

Ocitne se v nejbližší době někdo z kladenského dorostu u vás v reprezentačním výběru?
V současné době jsou o ročník níž a je otázka, jestli budu u sedmnáctky i příští sezonu. Jestli ano, tak dva tři kusy z Kladna v ní budou (směje se). Příležitost dostanou. 

Už je to několik sezon, co jste skončil s aktivní hráčskou kariérou. S hokejem jste ale končit nechtěl a dal jste se na přípravu mládeže. Jste v současné době profesně podle vás dostatečně vytížený?
Jsem vytížený podle mých představ. K sedmnáctce a dorostu mám v Kladně na starost ještě ročník 2010. V nich hrají mí synové, dvojčata. K áčku půjdu až jim bude osmnáct, takže až za deset let (směje se). 

-red-

prochse

Se sedmnáctkou si trenér Procházka vede velmi dobře

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí