Rytíři padli s Pražany v prodloužení

Kladenští hokejisté bez několika opor podlehli pražské Slavii v prodloužení 3:4 (1:2, 0:0, 2:1 - 0:1).

Kladenští se po delší době představili s Veberem a Zajícem v obraně, ve které tentokrát chyběl Hořava. Ten pykal jedno utkání za dosud nastřádané trestné "desítky". V útoku druhý zápas v řadě nenastoupil Vampola. Patrně je na marodce, i když v kuloárech se hovoří o ukončení kladenské kariéry. My se spíše přikláníme ke zdravotním potížím. Podobně jako u beka Lakose.

Rytíři v úvodní třetině svým fanouškům mnoho důvodů k radosti nedali. Až příliš puků z jejich rozehrávek totiž končilo na holích Pražanů. Přesto šli domácí do vedení, když Machač se Zikmundem parádně zamíchali obranou hostí. Místo navýšení náskoku přišlo rychlé vyrovnání. A aby toho nebylo málo, hosté sehráli učebnicovou přesilovku a do kabin si odvezli vedení.

"Slávisté jsou rychlejší a vtipnější než naši kluci. Přece není normální, aby nás hosté tak přestříleli jako v první a druhé třetině. Věřím, že v té závěrečné nás rytíři potěší a vyhrají," komentoval vývoj utkání Lubomír Čužák Rys.

Málem se mu přání vyplnilo. Opět si dvojice Macháč - Zikmund se slávisty pohrála a bylo vyrovnáno. O chvíli později nahrál Brízgala Pražanům na třetí zásah a rytíři mohli deset minut před závěrečnou sirénou jít znovu za vyrovnáním. To zařídil pěknou střelou po buly Redlich. Pořád bylo dost času i na vítěznou branku. Domácí k tomu dostali příležitost v přesilovce. Ale ta je v současné době pro ně spíše prubířským kamenem. Ani z téhle proto nic nebylo. A když nedal Strnad třicet vteřin před koncem gól v oslabení, diváci se dočkali prodloužení a v něm výhry sešívaných.

Kladno se ve středu představí na ledě Přerova (18.00). 

-red-

Branky a nahrávky: 9. Zikmund (Machač, Jelínek), 47. Zikmund (Machač, Jelínek), 55. Redlich (T. Kaut) – 16. Vlček (Šagát, Furch), 19. Vlček (Vrdlovec, Procházka), 50. Furch (Šagát)

Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Veber, Nash, J. Říha, Kehar, Zajíc, Zelingr – Melka, T. Kaut, J. Strnad (C) – Jelínek, Machač (A), Zikmund – Kubík, Svedlund, Redlich – Hajný, Vildumetz, Kružík – Š. Bláha.

HC Slavia Praha: Šorf (Sochůrek) – Duda, J. Novák (C), Ryzák, Štibingr, Barák, Valík, Steinocher – Vrdlovec, Najman, Procházka – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Furch, Šagát (A), Vlček – Všetečka, Šteiner, Šmerha.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí