Rytíři na zubry nestačili

Kladenští hokejisté podlehli na ledě zubrů z Přerova 2:6 (1:3, 1:2, 0:1).

Zubr doma Kladenské porazil i podruhé v sezoně. Hostům se sice do sestavy vrátil Vampola, ale útočnou vozbu rytířů střelecky neprobral. Střeleckou čest tak zachraňoval kdo jiný než Zikmund s dvorním nahrávačem Machačem a patrně největším kladenským talentem současnosti Jelínkem v lajně. Domácí v úvodní třetině až příliš snadno projížděli do kladenského obranného pásma a branek na jejich kontě mohlo být i víc než jenom tři.

V druhém dějství zubři v úspěšnosti střelby polevili. Čtvrtý gól vsítili v přesilovce. Pátou branku přidali z trestného střílení. V závěrečné třetině vydolovali Přerovští zpod Brízgaly puk a zakončili pošesté. 

Kladenští budou v sobotu na ČEZ stadionu nejen slavit 60. výročí od zisku prvního mistrovského titulu, ale s Českými Budějovicemi také bojovat (od 16.00 hod.) o třetí příčku v tabulce Chance ligy. 

Branky a nahrávky: 2. T. Doležal (Pšurný, Navrátil), 14. Pšurný (R. Černý, Navrátil), 15. Goiš, 27. Krisl (R. Černý, Pšurný), 33. T. Sýkora (TS), 51. Tomi (Sikora, M. Novotný) – 10. Zikmund (Jelínek), 30. Zikmund (Jelínek, Machač).

 HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – Krisl, R. Černý, Pala, Zbořil, Malina, M. Novotný, Weinhold – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Sikora, T. Sýkora, Tomi – Goiš, Hejcman, Moučka – Indrák, Davídek, Š. Kratochvíl.

Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Nash, Zajíc, Svedlund, Zelinger, Kehar, Veber – Zikmund, Machač, Jelínek – Kubík, Vampola, Melka – Redlich, T. Kaut, Kružík – Š. Bláha, Hajný. 

Diváků: 2223

 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí