Jaromír Jágr: Rád bych nastoupil aspoň na třetinu

Setkání fanoušků hokejových Rytířů s trenéry, hráčem i majitelem klubu Jaromírem Jágrem se neslo v očekávaných tématech Jágrova naskočení do zápasů, opravy stadionu, blížícím se play off či kdo v Kladně zůstane příští sezonu.

Podle Jaromíra Jágra je oprava stadionu na správné cestě. Stát má prý v úmyslu postavit nové stadiony, takže by ten kladenský mohl i s jeho přispěním dostát nové podoby. "Počítáme s tím, že od dubna za rok by mohla rekonstrukce začít. Městu by pomohlo, kdyby na rekonstrukci přispěl i kraj," vyjádřil se majitelů Rytířů k ožehavému tématu. Statik už před několika roky udělil kladenskému stadionu výjimku pod podmínkou, že město nenechá střechu zapadnout těžkým sněhem. Z neděle na pondělí tento týden vedení Sportovních areálů města Kladna po vydatné nedělní sněhové nadílce raději na den hlavní plochu zcela uzavřelo. "Opravit pouze střechu nemá cenu," dodal Jágr a poznamenal, že přes mediální proklamace o velmi výrazné ekonomické podpoře kladenského hokeje stran města není podle něj úplně největší ze všech měst Česka. 

V hokejových kuloárech se už takřka tradičně prý hovoří o zájmu Chomutova vyměnit extraligu s Kladnem za Chance ligu. Zpráva patrně i v této sezoně zůstane jen v teoretické úrovni. Jaromír Jágr se k účasti Rytířů v nejvyšší soutěži vyjádřil jasně. "Bez peněz se sport dá těžko dělat. V Kladně nejsou velcí sponzoři. Cizí firmy v Kladně jen těžko budou podporovat hokej ve velkém. Na to, s jakými penězi hokej děláme, tak je to docela dobré. Myslím si, že naopak sponzoři přijdou, když extraligu vybojujeme. Rozpočet klubu na sezonu se pohybuje v rozmezí padesát až šedesát milionů korun, přičemž mládež z toho příliš neují. Například příjem ze vstupného je pět procent našeho rozpočtu. Ekonomicky se chováme rozumně. Hráče nepřeplácíme, proto si nemůžeme dovolit nasmlouvat top hokejisty. Během sezony tím pádem ani nelze poskládat tým na extraligu, když nevíme, co budeme hrát za soutěž další sezonu. Na druhou stranu u nás hráči vždy dostali, co měli ve smlouvě. Nikdy jsme nikomu nezůstali dlužní. Věřím, že to tak bude i do budoucna," uvedl nejslavnější český hokejista. 

A jak bude kladenský tým vypadat zřejmě příští sezonu? Až na Adama Kubíka mají všichni kladenští odchovanci smlouvu i na další hokejový rok. Z přespolních zůstává i střelec Ladislav Zikmund. Nyní ale musí Kladno už myslet na play off. "Plánuji nastoupit aspoň do jednoho střídaní. Musím ale přiznat, že se pořád necítím dobře. Přesto věřím, že když začnu hrát, do zápasového tempa se dostanu," uzavřel Jaromír Jágr debatu s fanoušky. 

Devátého února pořádají Rytíři pro zájemce a hlavně děti setkání na kluzišti obchodního centra Šestka a koncem února pozvou děti i na náměstí Starosty Pavla.

-red-

jagrbeseda

Jaromír Jágr na besedě s fanoušky mluvil přímo a jasně


Počasí Kladno

Předpověď počasí