Jágr vedl rytíře k výhře, Cikánek vychytal čisté konto

Hokejoví rytíři zvítězili na ledě Havířova 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) a čtyři kola před koncem základní části dosáhli stého bodu. 

Tři dny po oslavách 47. narozenin naskočil Jaromír Jágr po více než roce k dalšímu zápasu první ligy. Jestliže loni mu právě Havířovští tvrdým zákrokem vystavili roční soutěžní stopku, pak dnešní utkání majitel Rytířů přežil snad v plném zdraví. Nastoupil v zahajovací kladenské pětce s Plekancem a Melkou v útoku a ještě před prvním střídáním přihrál zpoza brány do nadějné střelecké šance Zelingrovi. Rytíři tedy na havířovském stadionu představili to nejsilnější, co v současné době mají. Kvalitativní herní převaha jim přinesla první gól v závěrečné minutě úvodního dějství. Faulovaný kapitán Strnad vzápětí jako trest pro domácí proměnil trestné střílení. Kladenským hráčům kryl záda v pohodě chytající Cikánek. I díky němu Zikmundova branka v druhé třetině znamenala příjemný náskok do závěrečné dvacetiminutovky. V ní Havířovští recept na Cikánka nenašli a hostům dva góly ke třem bodům stačily...

Rytíři ve středu (18.00) přivítají na svém ledě Ústí nad Labem. 

AZ RESIDOMO Havířov: Bláha (Matoušek) – Matai, Chroboček, Staněk, Bořuta, Dudek, Rašner, Mrowiec – Rehuš, F. Seman (A), O. Procházka – Bambula, Pořízek, Kotala – Gřeš, Haas (A), Maruna (C) – Kurovský, R. Veselý, L. Bednář. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, Zelingr, J. Říha, P. Hořava, Lakos – Jágr (A), Plekanec, Melka – Kubík, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Svedlund, T. Kaut, Redlich – Hajný.

Diváků: 4231

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí