Rytíři zvítězili za tři body

Kladenští hokejisté porazili Ústí nad Labem 3:2 (1:1, 1:0, 1:1). Domácí debut Jaromíra Jágra se povedl a hokejová legenda si připsala dva body.

Kladenští hokejisté vstoupili do zápasu s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem. Domácí od úvodního vhazování byli lepším celkem, ale první gól utkání padl v polovině třetiny, kdy Jágr namazal Říhovi do prázdné branky. Radost rytířů netrvala dlouho, jelikož Slovan dokázal využít veliké chyby domácích.

Druhé dějství začalo Kladno přesilovou hrou, kterou střelou Šimona Jelínka využilo. Brankář hostí ale dnes chytal výborně a další puk již do konce druhé dvacetiminutovky za svá záda nepustil. Ke konci třetiny domácí přežili oslabení 3 na 5.

Oslabení se protáhlo i do poslední dvacetiminutovky, ale Ústí převahu využít nedokázalo. Poté i špatně vystřídalo a darovalo Kladnu přesilovou hru. Domácí krásně kombinovali, ale vynikajícího Stezku nepřekonali. Až ve druhém přečíslení se povedlo Kladnu stav navýšit. Navíc rytíř Patrik Machač měl k dispozici trestné střílení, ale Stezka mu střelu lapil. Dvě sekundy před koncem hosté snížili, ale na srovnání už neměli dostatek času.

Další zápas odehrají Rytíři v sobotu 23. února v KHNP Aréně proti Třebíči od 17.30 h.

Hráči utkání: Petr Vampola (Kladno) a Aleš Stezka (Ústí)

Branky a nahrávky: 9. Říha (Jágr, Plekanec), 21. Jelínek (Vampola, Plekanec), 46. Vampola (Nash, Jágr) – 9. Šťovíček, 60. Roubík (Krliš, Šťovíček)

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Nash, Říha, Zelingr, Lakos, Hořava – Melka, Plekanec, Jágr – Strnad, Vampola, Vildumetz – Zikmund, Machač, Jelínek – Redlich, Kaut, Kružík – Bláha Š.

HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka (Volke) – Málek, Zdvořáček, Hes, Mert, Štochl – Šťovíček, Roubík, Schwamberger – Krliš, Jandus, Chrpa – Gottfried, Čermák, Tůma – Planý.

Diváci: 3831

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí