Včera sehrál druhý zápas za své Rytíře, první před domácím publikem, které ho po výhře nad Ústím nad Labem vyvolávalo dlouhé minuty na led. Jaromír Jágr (47) sklízel po utkání pozitivní kritiky a obrovský aplaus na otevřené scéně.

"Věřím, že se budu ještě zlepšovat. Nehrál jsem rok a to je hrozně dlouhá pauza i pro dvacetiletého hokejistu. Musí to být znát. Jsem rád, že jsme zápas měli pod kontrolou, i když skóre 3:2 o tom nevypovídá," uvedl Jaromír v útrobách stadionu.  

V utkání chodil i na oslabení, bojoval na pravém i levém křídle, vyjížděl v útočném pásmu nahoru na modrou a prudce vyrážel středem k bráně. "Vůbec necítím únavu. Potřeboval jsem se dostat aspoň trochu do únavy, tak jsem chodil i na oslabení. Ale pořád to nebylo ono. Klidně bych mohl jít hrát hned další zápas. Proto si při tréninku přidávám, abych zápasy zvládal v pohodě a užil si je, bez toho, abych musel řešit, že toho mám dost, že musím chodit úplně nadoraz. Naše úzké hřiště mi vyhovuje. Nemusím moc bruslit a svých sto osmnáct kilogramů váhy na něm líp uplatním než na velkých kluzištích. Počítám s tím, že postupně půjde moje váha dolů. Přestal jsem jíst před zápasem. Před Ústím jsem se naposled najedl v poledne a po zápase nemám k jídlu chuť, ani nepociťuji hlad. Až se dostanu do zápasového tempa, zhubnu," míní. 

Zároveň přiznal, že opět postupně do sebe dostává hlad po gólech i radost z hokeje: "Doufám, že to přijde včas pro play off. Uvidíme, jak to bude vypadat. Nechci předbíhat, všechno má svůj čas."

-red-