Hokejový agent Jaroslav Zídek v Kladně při zápase Rytířů s Litoměřicemi pozoroval jednoho z hráčů hostí, o kterého  má prý zájem ruský Omsk. Klub KHL, do něhož před necelými patnácti roky "dělal" Jaromíra Jágra. Po utkání poskytl Vašemu Kladnu svůj pohled na play off a baráž.

V sezoně jste kromě posledního zápasu rytířů viděl mnoho dalších duelů Kladna v základní části. Jaké jsou podle vás šance týmu s Jágrem v sestavě?
Podle mého názoru Kladno přes Přerov přejde. Pak se rytíři musí velmi koncentrovat, aby přešli i přes Jihlavu. Ta je v prvním kole proti Litoměřicím jasným favoritem. Kdyby čirou náhodou Litoměřice jihlavský tým vyřadily, má Kladno téměř stoprocentní účast v baráži. 

Líbila se vám Jágrova hra?
Je nepostradatelný. V play off své mužstvo správně vyburcuje. Věřím, že nějaký ten gól ještě přidá. 

Jste z Pardubic. Ty jsou jasným účastníkem baráže. Udrží se v extralize?
Udrží, ale vydřou si to. S první ligou si to rozdají Karlovy Vary, nebo Chomutov. Spíše to vidím na Chomutov. Jihlava má z první ligy momentálně největší šanci se do extraligy přes Chomutov dostat. Hraje venku i doma dobře. To sice Kladno taky, ale musí, pokud první kolo zvládne, přejít právě přes Jihlavu. Českým Budějovicím a Vsetínu dávám menší šance. Oba týmy hrají lépe doma než na venkovních kluzištích. Mluvím o těchto týmech, protože si nemyslím, že ve čtvrtfinále dojde k překvapení. 

-red-