Úvodní střetnutí čtvrtfinále play off mezi Kladnem a Přerovem zvládli lépe domácí hráči. Rytíři - Zubr 4:2 (2:1, 1:1, 1:0).

"Hrajou dobře," poznamenal po úvodním dějství hokejový agent Josef Machala. Slova chvály se týkala především tempa, v jakém rytíři odjezdili většinu třetiny. "Mně se moc líbil Jelínek," dodal Lubomír "Čužák" Rys. Nadějný útočník také otevřel skóre utkání. A když se takřka vzápětí od modré trefil v přesilovce Nash, vypadal vývoj zápasu pro domácí růžově. Leč rozhodčí zřejmě chtěli drama. Vyloučili přísně Jágra a hosté v početní převaze snížili.

Přerovští předváděli slušný hokej a rytířům byli rovnocenným soupeřem. Že nepřijeli Kladnu odevzdat vedení v sérii, to ukázali hned po zahájení druhého dějství vyrovnávací brankou po chybě domácích. Hra s přibývajícím časem přiostřila a z plejády přesilovek proměnili Jelínkem jednu Kladenští. Poměr střel byl ve druhé třetině 24:6.

"Je skoro vyprodáno a fanoušci si přeci nezaslouží, aby šli domů po naší prohře," ulevil si po gólu "Čužák". Pojistku vítězství vyslal znovu v přečíslení Říha. Snad tím předznamenal, že by se rytíři mohli v semifinále potkat s Jihlavou, která rovněž první zápas dnes zvládla, a za kterou kdysi v play off válel. 

Zítra začíná odveta ve čtyři hodiny odpoledne.

-red- 

 

prejagr

Věc nevídaná - Jágr putuje na trestnou lavici