Rytíři potvrdili roli favorita a po výhře nad zubry z Přerova 4:1 (1:0, 1:1, 2:0 ) si zahrají semifinále play off. 

"Kdo dá první gól, vyhraje zápas," nechal se slyšet Lubomír  "Čužák" Rys v osmé minutě utkání. Dali ho o chvíli později domácí. Nash vypustil svou pověstnou bombu od modré a kupodivu to nebylo v přesilovce. "Zatím to vypadá jako přátelské utkání. V play off musejí hráči do sebe jít. Každopádně Přerov je bezzubý," dodal "Čužák" po první periodě.

Jako kdyby jeho slova chtěl potvrdit Říha, když v početní převaze přidal druhou branku. To se na ledě přeci jen už přitvrdilo. Do pranice se zapojil i Jágr a neprohrál. A tak jediný, kdo v druhém dějství svěsil hlavu, byl Cikánek, který přišel o neprůstřelnost. 

Hokejisté hráli v závěrečné třetině svým fanouškům na nervy. Ty kladenské uklidnil v oslabení Vampola a pojistku přidal Jelínek. 

S kým se Kladno potká, rozhodnou až další zápasy Českých Budějovic a Vsetína, které dnes shodně doma prohrály. Vedle Kladna jde po dnešku dál Jihlava. Semifinále začne příští pátek. 

Branky a nahrávky: 10. Nash (Zajíc, Machač), 26. J. Říha (T. Kaut), 51. Vampola (J. Říha), 54. Jelínek (Nash, Vampola) – 35. F. Dvořák (T. Sýkora)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, J. Říha, Kehar, Lakos, Svedlund, Zelingr – Jágr, Plekanec (A), Melka – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – M. Novotný, R. Černý, Pala (A), Zbořil, M. Pohl, Weinhold – T. Doležal (A), Pšurný, Navrátil – Sikora, T. Sýkora (C), F. Dvořák – Goiš, Hejcman, Tomi – Gago, Moučka, Š. Kratochvíl – Davídek.

-red-

jagrsarvatka

Šarvátku v druhé třetině nevynechal ani Jágr  (v chumlu)