Super zápas! Rytíři jihlavskou Duklu dokonale zaskočili

Takhle se hraje play off! Kladenští hokejisté dnes v Jihlavě ukázali, že se zřejmě opravdu vezou na neskutečné vlně herní pohody. První semifinálový zápas zvládli naprosto skvěle. Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 1:4 (1:3, 0:1, 0:0).

Kladenský mančaft se znovu mohl opřít o výkon gólmana Cikánka. Ten ostatně už loni potvrzoval, že se na vyřazovací zápasy dokáže vyspat. I v Jihlavě potvrdil, že je zdí, na které puky soupeře končí svou pouť. První třetina vedle Cikánka patřila i kladenskému Redlichovi. Dvěma trefami prakticky určil ráz zápasu, přičemž druhou branku dal pro sebe typicky v oslabení.

V druhém dějství rozesmutněl domácí publikum Jihlavan Říha. V početní výhodě si najel na osu a propálil vše, co puku stálo v cestě. Tedy až na síť v bráně. Jestliže v první třetině neseděl nikdo z jihlavských hráčů na trestné lavici a Kladno mělo na své straně jen dvě trestné minuty, pak v té následující už se poměr trestných minut přehoupl v neprospěch hokejistů s ježkem na hrudi. A to ještě Kladenští přežili krátkou dvojnásobnou přesilovku Dukly. V poslední periodě Cikánek přiváděl ježky do beznaděje tak dlouho, až v závěrečných minutách ztratili sílu ještě skóre aspoň kosmeticky upravit.

Rytíři dnešním vítězstvím zaskočili favorita celého play off a vítěze základní části Chance ligy. V sobotu začíná odveta na jihlavském ledě ve stejný čas (17.30). Už teď je ale jisté, že nepodaří-li se Kladnu vyhrát čtyři zápasy potřebné k postupu do baráže v řadě, vrátí se k pátému utkání příští týden zpět na Vysočinu. V druhém semifinále vyhrály České Budějovice na ledě Vsetína 2:0.

Branky a nahrávky: 13. Harkabus (Čachotský) – 1. Redlich, 6. T. Kaut (Kružík, Kubík), 20. Redlich, 29. J. Říha (Plekanec, Jágr).

HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Pohl, Kajínek (A), Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, Štebih – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Dostálek, Čachotský, Harkabus – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, Kehar, Říha, Lakos, Svedlund, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – Redlich, Vampola (A), Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

Diváků: 6 349

-red-

Foto: Markéta Křížová


Počasí Kladno

Předpověď počasí