Kladno podruhé Jihlavu neporazilo

Hokejoví rytíři vezou z hřiště jihlavské Dukly po dnešní porážce 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) jednu výhru a zápasový stav série 1:1. V úterý vyzvou ke třetímu duelu jihlavské mužstvo před svým publikem.

Druhý zápas začali Jihlavští mnohem pozorněji než páteční semifinálovou premiéru. Oba týmy vyčkávaly na chybu soupeře a spoléhaly na své gólmany. Jako první kapituloval Cikánek. Pekr ujel z vlastního pásma, v tom kladenském posunul na Anděla a pro toho nebyl problém najít skulinku kolem brankářovy výstroje. 

Jestliže domácí z dvou přesilovek v první třetině nic nevytěžili, pak tu třetí, sehranou v druhé periodě, proměnili v dvoubrankové vedení. A protože hra na obou stranách byla stále vyrovnaná, začalo jít o to, jestli se hosté v efektivitě střelby k Dukle přidají. Svoje fanoušky na jihlavském stadionu nechali čekat do 33. minuty. Dukle se zranil gólman a než se náhradník rozkoukal, prostřelil ho Plekanec. Po gólu se ošetřený Honzík do brány ježků vrátil a vychytal výhru. Jihlavští devět minut před koncem přebruslili rytíře, ve třech si rozebrali obranou dvojici a Cikánek byl bez šance. Kladno už nevrátila zpátky do zápasu ani dvojitá přesilovka, ani hra bez gólmana. 

V druhém semifinálovém duelu České Budějovice znovu zvítězily na hřišti Vsetína a vedou v sérii 2:0 na zápasy. Jihlavští tedy zavítají na kladenský led v úterý a pobudou v Kladně i ve středu, kdy se na ČEZ stadionu začíná ve stejný čas jako v úterý (18.00). V úterý můžete jít s lístkem z hokeje rovnou do sportovní haly zdarma na volejbalové play off mezi Kladenskými orly a Brnem. 

Branky a nahrávky: 19. Anděl (Pekr), 26. Matějíček (Čachotský), 52. Skořepa (Jiránek) – 33. Plekanec (Redlich)

HC Dukla Jihlava: Honzík (33. Lundström) – J. Pohl, Štebih, Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, Kajínek (A) – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, Říha, Kehar, Svedlund, Lakos, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – Redlich, Vampola (A), Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

-red-

Foto: duklajihlava.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí