Kladno s Duklou zametlo

Třetí duel semifinálové série patřil Rytířům. Ti poprvé v téhle sezóně porazili jihlavskou Duklu také doma. Po výsledku 5:1 (1:0, 2:1, 2:0 ) mají do baráže blíž než soupeř. 

"Škoda, že nevedeme větším rozdílem. Pro klid tam toho Jihlavě mělo napadat více," povzdechl si trenér mladých rytířů Petr Tatíček po první třetině. "Dalo se na to koukat," přidal pochvalu na adresu domácích bývalý obránce Kladna Ivo Kyndl.

A spokojené muselo být i třičtvrtě hlediště našlapaného stadionu. Rytíři totiž předvedli v úvodním dějství vynikající výkon. Hosty prakticky pustili před Cikánka dvakrát, aby ho zřejmě zahřáli. Jihlavští se většinu třetiny bránili jednomu útoku za druhým. Je s podivem, kolik rytíři potřebovali pokusů na jeden gól. Naštěstí pro ně se trefil Melka.

Druhý gól padl takřka ve stejném čase jako v první periodě. Leč po minele obrany za Cikánkova záda... Vedení Kladnu vrátil Melka. S "jihlavským ježkem" na zádech pohotově dotlačil nahozený puk do brány. A když se vzápětí v přesilovce trefil Jágr, bylo s Duklou zle. 

Po dvou třetinách byl poměr střel na branku 33:33. Přepočet na góly svědčí o Cikánkově stabilní pohodě. A ten čaroval i v poslední periodě. Kladenští se díky tomu mohli soustředit hlavně na produktivitu. Podpis pod druhou kladenskou výhru v semifinále přidal i Kehar. S Jágrem si vychutnávali první trefu v play off. 

Hra se poté, jak je v téhle sérii obvyklé, začala drobit nekonečným počtem šarvátek. Na hřišti byl plný počet hráčů velkou vzácností. Jihlava se ale kýžených branek nedočkala. Naopak Plekanec ji z trestného střílení vzal definitivně i tu nejmenší naději. 

Ve středu rytíři pohostí ježky opět od šesti hodin večer. V sérii mezi Českými Budějovicemi a Vsetínem vede Motor na zápasy 3:0 a k postupu do baráže mu chybí jedna výhra.

Branky a nahrávky: 10. Melka (Vampola), 34. Melka (J. Strnad, Lakos), 35. Jágr (Plekanec, Nash), 45. Kehar (Machač, Zikmund), 48. Plekanec (TS) – 31. Bezúch (Jiránek)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, J. Říha, Kehar, Lakos, Svedlund, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Redlich – Melka, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – T. Kaut, Kružík, Kubík.

HC Dukla Jihlava: Honzík (Brož) – Štebih, Kajínek (A), J. Pohl, Matějíček, Suchánek, J. Holý, Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Jiránek (A), A. Zeman, Bezúch – Klíma, Osmík, Hrníčko.

Diváků: 5200

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí