Rytíř Zikmund: Dnes nás čeká klíčové utkání

Hokejoví rytíři porazili včera Jihlavu jednoznačně 5:1 a splnili první z úkolů, vyhrát v semifinále play off domácí utkání. Dnes oba soupeři na stejném ledě sehrají čtvrtý duel (18.00). Bude úplně jiný, nebo rytíři zopakují výkon z úterý? Na to jsme se zeptali útočníka Ladislava Zikmunda (na snímku vpravo).

Podobně jednoznačně jste vyhráli první utkání v Jihlavě. Proč to nevyšlo i v tom druhém zápase u nich, kdy vás Dukla na pohled snadno přehrála?
Možná to bylo tím, že jsme první utkání rozhodli poměrně rychle a konec jsme dohrávali. V tom stylu jsme bohužel nastoupili do druhého zápasu a Jihlava toho využila. Vlítli na nás a my je celý zápas doháněli. Měli jsme i střeleckou smůlu, když nám tam nic nespadlo ani ve dvojnásobné přesilovce...

Včera jste se domácímu publiku představili opět ve velkém stylu... 
Moc dobře jsme věděli, že musíme od začátku co nejvíc hrát v obranném pásmu Jihlavy. To se nám myslím povedlo. Pomohli nám hodně i naši fanoušci, kteří nás neskutečně hnali kupředu. Takhle narvaný stadion nepamatuju. Dnes nás podle mne čeká klíčové utkání. 

Sérii s Jihlavou provází množství šarvátek. Máte pocit, že jich je nad rámec obvyklého v play off, nebo jsou tvrdší, než by se slušelo?
Jsou v normálu a férové (usmívá se). Důležité je, že v nich nejsou zákeřnosti. Jestli se rozhodčí rozhodne vylučovat za každou, tak to není náš problém. Co se stane mezi námi na ledě, tak tam taky zůstane. Msta se do dalších zápasů nepřenáší. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí