Patří k nejvíce vytíženým hráčům semifinále mezi Kladnem a Jihlavou. Bek rytířů Jiří Říha včera oslavil se spoluhráči další výhru a pro Vaše Kladno zhodnotil dosavadní čtyři utkání, po kterých Kladenští vedou 3:1. 

V čem série plní vaše očekávání a co vás v ní překvapuje?
Mě osobně v ničem série nepřekvapuje. Jihlavští hrají podle očekávání, jsou důrazní, rychle bruslí, tlačí se do brány. My makáme naplno a vyplácí se nám to (usmívá se). 

Na kontě Kladna jsou tři výhry ze čtyř nutných pro postup do baráže. V čem soupeře přehráváte a co bylo podle vás příčinou zatím jediné porážky?
Podle vývoje série to vypadá, že musíme vždycky vstřelit gól jako první, abychom zápas dotáhli do vítězství. Na naší straně je podle mého názoru i větší fyzička. Jsme víc na puku a na koncích utkání jsme na tom fyzicky líp, máme víc síly. Za porážkou v Jihlavě je náš špatný vstup do zápasu. Výjimečně nám nešly nohy. 

Kladenským fanouškům včera zatrnulo, když jste po dvou třetinách prohrávali. Co jste si o přestávce před poslední třetinou v kabině řekli?
Že do ní nastupujeme s přesilovkou pět na tři, a že to je strašně důležitý moment. Řekli jsme si, že teď se ukáže, jací jsme hráči. Vyšlo nám to, hned jsme srovnali skóre a pak jsme se zase dostali k našemu hokeji. Ukázali jsme naší sílu!

V Jihlavě jste hrával. Když jsme spolu mluvili před zahájením semifinále s Duklou, svěřil jste se, že jste zvědavý na reakci jihlavského publika směrem k vám. Tak jaké to bylo?
Potěšila mě spousta pozitivního přijetí a s tím negativním jsem se vyrovnal... Je to sport, je to hokej, teď jsem na druhé straně a s tím nic nenadělám. Našlo se dost těch, kteří mi přejí úspěch s Kladnem.

-red-

Foto: Nela Dittrichová