Milan Fortuník o příští sezóně s Okosanovicem

Kladenští Orli zbrojí na 5. sezonu v nejvyšší soutěži po návratu do extraligy. Důležitou součástí sestavy je vždy univerzál. Novou sezonu zahájí volejbalisté z Kladna na tomto postu se srbským hráčem Stefanem Okosanovicem. Na okolnosti jeho příchodu do kádru úspěšného klubu, očekávání v nové sezoně i na přípravu jsme se zeptali „Eagle bosse“ Milana Fortuníka.

V současné chvíli A tým netrénuje, užíváte si také volna?
Je pravda, že jsem na přelomu června a července krátce odjel z Kladna, ale při přípravě nové sezony není úplně klid vlastně nikdy. Jsem v každodenním kontaktu s Klaristou (trenér Petr Klár) a Áňou (generální koordinátor Anna Earl) a ladíme potřebné detaily.

Takže sestavu jste ještě neuzavřeli?
Ne, právě naopak. Sestavu jsme letos poprvé měli hotovou krátce po skončení předchozího ročníku. Dohodli jsme se o návratu nahrávačské dvojice Haarlem – Fortuník, získali nadějného blokaře Mikulenku a konečně i skvělého levorukého útočníka Kuboše. Trochu delší byla jednání o tom, kdo bude univerzál týmu.

Jak to nakonec dopadlo?
Jednali jsme s osvědčenými hráci (David Konečný, Sergei Baranov), ale jsem nakonec moc rád, že jsme se dohodli na víceletém působení mladého nadějného univerzála Stefana Okosanovice. Zaujal nás výkony v dresu Brna a hlavně ve čtvrtfinálové sérii proti nám hrál skvěle. Poté, co jsme postoupili do semifinále, jsme se snažili s jeho manažerem vše uzavřít. Výrazně pomohlo i to, že se Stefan zná s Milošem (smečař Miloš Vemič) a oba se netajili přáním hrát spolu v jednom klubu. Navíc také rozhodlo, že máme opět ambice hrát o medaile jako v předchozích sezonách.

Kdy začne příprava a hledáte ještě nějaké hráče?
Momentálně žádné další hráče nehledám. Připravovat se začneme 5. srpna, kdy začnou trénovat naši mladíci společně s juniory klubu. O týden později se připojí zkušenější Vemič, Okosanovič, Fortuník, Hýský, Mikulenka a Kuboš a v tomto složení absolvujeme většinu přípravy. Počítám s tím, že čtyři reprezentanti Haarlem, Moník, Zajíček a Sobotka se k týmu připojí až na konci září. Extraliga začíná 5. října.

Budete hrát během přípravy i nějaká utkání v Kladně?
Na začátku záři jsme předběžně domluveni s týmy z 1. ligy a také chystáme tradiční domácí turnaj 14. – 15. září. Diváky budeme včas informovat o termínech zápasů a všichni se už těšíme na 1. kolo Uniqa extraligy 5. října, kdy v 18:00 hodin hostíme v Kladenské sportovní hale tým Lvi Praha.

-kladno.volejbal.cz-


Počasí Kladno

Předpověď počasí