Volejbalisté Kladna se oděli do bronzu

Na turnaji v Benátkách nad Jizerou vybojovali kladenští volejbalisté bronzové medaile. 

V přípravném období tak mají Kladenští orli další etapu za sebou. A do zahájení extraligové sezony, která startuje za měsíc, je dost času zapojit do hry také reprezentanty - libera Moníka, blokaře Zajíčka a Sobotku, jimž začíná evropský šampionát. 

V Benátkách stačilo Kladnu k třetímu místu dvakrát vyhrát i jednou prohrát. Vítězství slavilo nad Ústím nad Labem a pražskými Lvy, podlehlo Odoleně Vodě. V tabulce před ním skončily Benátky a Odolena Voda.

Na nahrávce se v sestavě orlů střídali van Haarlem a Fortuník, na liberu hrál junior Bartoň, blokovali Mikulenka se Salačem, na smeči se ukázali Hýský, Vemič a Kuboš, který občas na univerzálu zaskočil za  Okošanoviče.
Zítra na Sletišti v rámci Dnů města Kladna přijdou volejbalisté pozdravit své fanoušky. Příští týden v pátek a v sobotu pořádá kladenský klub ve sportovní hale turnaj O pohár města Kladna. Ve středu sehrají orli doma přátelské utkání s jedním z účastníků turnaje s francouzským Nancy. Dalšími účastníky turnaje jsou Příbram a Karlovarsko. 

"Z bronzu nejsme zklamaní, i když samozřejmě vždycky chceme skončit na prvním místě. Ale nejsme tak dlouho na míči, ani nehrajeme v té nejsilnější sestavě, aby nás třetí místo muselo trápit," uvedl pro Vaše Kladno kladenský kouč Milan Fortuník. 

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí