Kladenští orli skončili na domácím turnaji O pohár města Kladna bronzoví. 

Domácí nejprve podlehli Karlovarsku. "Výkon nebyl špatný, ale v rozhodujících okamžicích jednotlivých setů jsme nebyli dostatečně úderní a soupeř nás trestal," komentoval výkon svých hráčů trenér Milan Fortuník. V následujícím duelu přetlačili Příbram až v pátém setu. Poslední zápas na turnaji sehrálo Kladno proti silné Nancy. Francouzský adept na postup do nejvyšší soutěže potvrdil pod vedením českého trenéra Martina Demara dobrou formu a žádné drama nepřipustil. Suverénně ovládl celý zápas a ukázal, že orli optimální formu stále hledají.

První domácí utkání volejbalové extraligy orli sehrají v Kladenské sportovní hale v sobotu 5. října proti pražským Lvům. "V závěrečných třech týdnech přípravy se chceme mimo souhry v útoku zaměřit i na organizaci přihrávky podání a řešení situací v obraně vysokých nahrávek soupeře," dodává Fortuník. Tento týden od pátku do soboty v Odoleně Vodě odehrají kladenští volejbalisté další přípravný turnaj a před začátkem extraligy pojedou k přípravě do Ústí nad Labem. Tři reprezentanti, libero Moník a blokaři Sobotka a Zajíček, se k týmu připojí po skončení evropského šampionátu před začátkem extraligy.

Výsledky turnaje: Kladno – Karlovarsko 1:3, Nancy – Příbram 3:0, Kladno – Příbram 3:2, Nancy – Karlovarsko 0:3, Karlovarsko – Příbram 3:2, Kladno – Nancy 0:3. Konečné pořadí: 1. VK Karlovarsko, 2. Grand Nancy VB, 3. Kladno volejbal cz, 4. VK Příbram.

Nejlepší hráč turnaje: Radek Baláž (Karlovarsko), blokař, který začínal s volejbalem v Kladně. 

Jan Murárik