Orel Hýský: Musíme zapracovat na blocích

Volejbalový tým Kladna startuje v sobotu nový extraligový ročník v utkání s pražskými Lvy (18.00). V úterý na domácí půdě zvládli Kladenští orli v posledním přátelském zápase horko těžko porazit Ústí nad Labem. Zajímalo nás, jak vidí sílu týmu jeho služebně nejstarší hráč Tomáš Hýský (35). 

Nedá se říct, že by Kladno v přípravných zápasech nad svými soupeři většinou dominovalo. Když se za létem ohlédnete, co z toho vyplývá?
Že se nic hrozného neděje (usmívá se). Přípravy jsou od toho, aby se tým zlepšoval. Někdy příprava vypadá výsledkově lépe, jindy hůře. My jsme ji absolvovali prakticky bez tří reprezentantů a s jedním blokařem. Teď, když jsme kompletní, tak musíme co nejrychleji vyladit bloky. Myslím, že poté budeme mít zase tu naši pověstnou kladenskou sílu. 

Pozítří hrajete s pražskými Lvy. Máte je osobně načtené?
Říkají o sobě, že chtějí být černým koněm sezony (usmívá se). Věřím, že s nimi sehrajeme výbornou partii a na jejím konci s našimi fanoušky oslavíme první výhru.

Poté jedete ve druhém kole k bohatému klubu z Beskyd, ve třetím se představíte na půdě silného Brna. A teprve poté se opět vrátíte domů, ovšem to vás bude čekat utkání s Libercem. Nepřál jste si příznivější los na začátek extraligy?
Extraliga bude tuhle sezonu zase o něco kvalitnější než ta předchozí. I týmy ze spodku tabulky teď nakoupily šikovné cizince, takže si moc vybírat nelze. A pro naši soutěž je to jedině dobře. Nemůžeme o nikom teď říct, že je lehký soupeř a podcenit ho...

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí