Kladno vzdorovalo Karlovarsku dva sety

Volejbalová extraliga měla dnes na programu utkání Karlovarska s Kladenskými orly. Domácí hosty přehráli bez ztráty setu 3:0 (25:14, 29:27, 25:22).

V prvním setu viděla zaplněná karlovarská hala výborný volejbal s minimem přímých chyb. Ovšem rovněž volejbal, ve kterém bylo znát, že hraje lídr tabulky, jenž dosud neztratil bod, s osmým celkem, jenž svou nejlepší formu stále hledá. Trenér Kladenských orlů Milan Fortuník uznal sílu soupeře a nechal hrát i lavičku náhradníků. "Máme zbytečný respekt ze soupeře. Když z nás spadne, budeme hrát lépe," poznamenal po úvodní sadě orel Adam Zajíček. 

Ve druhém setu Kladno slova svého kapitána vyslyšelo a trenér domácích musel při oddechovém čase zvýšit na své svěřence hlas. V té chvíli Karlovarsko s orly prohrávalo 9:13. Náskok v konci sady zlikvidovalo, i když orli mnohem dřív nahráli třiadvacet bodů a byli dlouho blízko setbolu. Od 24. míče se oba celky přetahovaly, až se štěstí přiklonilo na stranu lídra extraligy. "Kladno jsme pustili do hry po vlastních chybách," utrousil poté karlovarský Filip Rejlek. 

Hosté dál vzdorovali favoritovi utkání. Jenom nedokázali zastavit jeho bodovou šňůru, která se už od desátého míče ukázala pro konečný stav jako rozhodující. "Nedostali jsme se pod velký tlak. Měli jsme vyhrát druhý set. Ten jsme si prohráli sami. To mě z celého zápasu mrzí nejvíc. V útoku nám to od začátku sezony skřípe," shrnul porážku kladenský kouč Milan Fortuník.

V sobotu Kladenští orli hrají na palubovce týmu Odoleny Vody (18.00 hod.). 

Základní sestava orlů: Zajíček, van Haarlem, Sobotka, Hýský, Vemič, Okošanovič, libero Moník. 

Jan Murárik

Foto: Anna Earl


Počasí Kladno

Předpověď počasí