Kladno vyhrálo v Rumunsku

Kladenští orli mají ve volejbalové Evropě nakročeno do druhého kola. V prvním zápase prvního kola zvítězili v evropském poháru na půdě rumunského celku Craiova 3:2 (20:25, 27:25, 14:25, 25:22, 15:11). 

Libero orlů Milan Moník mělo před odletem do Rumunska pravdu, když předpovědělo, že Kladno v Craiově vyhraje. Přitom Kladenští orli odlétali na jih Evropy bez maroda Okošanoviče. Kladenští se i vinou toho jen těžko hledali v útoku. Úspěšnost tří položených míčů zhruba ze šestnácti pokusů nevěštila nic dobrého. "Přesto jsme k mému příjemnému překvapení ten zápas dokázali držet až do napínavého závěru," říká kladenský kouč Milan Fortuník. 

Domácí jeho tým ve třetí sadě deklasovali a zřejmě pod dojmem, že už to půjde snadno, nedokázali rozhodující set dohrát. Ve zkrácené páté sadě se Craiova nedostala zpátky do svého tempa, Kladno ve skóre odskočilo a konec orli dohráli velmi zkušeně. 

"S vývojem utkání sílila naše sebedůvěra a soupeře jsme tím asi zaskočili. Když to viděli domácí lajnoví rozhodčí, začali mávat naše dobré míče jako auty. Hlavní a spodní sudí byli naštěstí v pohodě," dodal trenér. 

Kladno sehraje s Craiovou domácí odvetu příští středu večer ve sportovní hale. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí